Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitieakkoord Leudal gesloten; keuze voor vijf wethouders

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 18:58

In Leudal hebben de lokale partijen Samen Verder en Ronduit Open en D66 gekozen voor één wethouder meer dan het vorige college.

Het nieuwe college van de drie partijen krijgt nu vijf wethouders die samen goed zijn voor 4,25 fte. Dat staat in het coalitieakkoord dat woensdag is gesloten.

Twee nieuwe wethouders
Het vorige college telde vier wethouders. Robert Martens van D66 is één van de twee nieuwe wethouders. Hij was lijsttrekker van zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Aan de kant geschoven
De andere nieuwkomer is Mart Janssen. Hij was in het verleden wethouder voor de PvdA, maar stond nu zesde op de kandidatenlijst van Ronduit Open.
Hij neemt de plaats in van Richard Verheul. Die voelt zich overigens aan de kant geschoven en is daarom uit de partij gestapt. Hij gaat verder als eenmansfractie.

Blijvers
De drie andere wethouders zijn blijvers: Stan
Backus voor Ronduit Open en Piet Verlinden en Arno Walraven voor Samen Verder. Voor Walraven wordt het zijn laatste periode. Hij is al 18 jaar wethouder, waarvan 7 jaar in Leudal en 11 jaar in de voormalige gemeente Haelen.

Samenspel
De titel van het coalitieakkoord is 'Samenspel'. Daarmee willen Samen Verder, Ronduit Open en D66 aangeven dat ze bewoners en maatschappelijke organisaties veel meer willen betrekken bij het maken van beleid.

'Als overheid beseffen we dat we niet alleen de expertise en wijsheid in pacht hebben om onze gemeente duurzaam leefbaar te houden', zo staat in het akkoord.

Het nieuwe college wordt op 29 mei geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering. De coalitie kan rekenen op 15 van de 25 zetels in de gemeenteraad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen