Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie wil WK vrouwen naar Nederland halen

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 6:58

De regeringscoalitie wil dat Nederland het WK vrouwenvoetbal in 2027 gaat organiseren.

Voetbalbond KNVB deelt de ambitie om onze Leeuwinnen met de Limburgse Lieke Martens en Dominique Bloodworth-Janssen op eigen bodem te laten stralen, meldt het AD.

Steun
Maandag zal D66-Tweede Kamerlid Antje Diertens minister Bruno Bruins (Sport, VVD) tijdens een debat oproepen om met de KNVB in gesprek te gaan en te kijken wat hiervoor vanuit de overheid nodig is. Ze krijgt steun van regeringspartners VVD, CDA en ChristenUnie.

Rolmodellen
Diertens: "Deze vrouwen verdienen de volle stadions en media-aandacht. Ze zijn echt benaderbare rolmodellen voor meiden die sporten of die willen sporten. Wat is er dan mooier dan het organiseren van het grootste vrouwenvoetbalevenement in de wereld?"

Handschoen
Sportminister Bruins gunt het alle sportliefhebbers in ons land, 'waaronder ikzelf', dat de Oranje Leeuwinnen ook een WK spelen op eigen bodem. "Als de KNVB de handschoen oppakt en hiervoor wil gaan, kijk ik uiteraard graag mee hoe ik dit kan ondersteunen."

Beslissing
De KNVB heeft eerder al gezegd het WK in 2027 te willen organiseren. Pas over een paar jaar neemt wereldvoetbalbond FIFA een beslissing over de organisatie van het toer

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen