Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie Venlo rond: vijf partijen, zes wethouders

Geplaatst opzaterdag 28 april 2018 - 17:32

De gemeente Venlo krijgt de komende vier jaar zes wethouders uit een coalitie van EENLokaal, PvdA, SP, GroenLinks en 50PLus.

Die coalitie is goed voor een meerderheid van 21 van de 39 zetels.

Akkoord
De concept-tekst voor het coalitieakkoord is klaar, maar die wordt eerst voorgelegd aan de partijleden die er nog hun zegje over kunnen doen. Daarvoor hebben ze tot 14 mei de tijd. Twee dagen later is het de bedoeling dat de wethouders worden geïnstalleerd.

Twee keer EENLokaal
Grote winnaar EENLokaal levert twee wethouders. Lijsttreker Frans Schatorjé verruilt zijn raadszetel voor het wethouderspluche, en neemt samen met partijvoorzitter Ad Roest plaats in het college.

SP-debuut
De andere vier coalitiepartijen leveren allemaal een wethouder. Na jarenlang oppositie voeren krijgt de SP in Venlo met Alexander Vervoort voor het eerst een wethouder in het college. Bij de PvdA schuift lijsttrekker Erwin Boom door, 50Plus stuurt Sjors Peeters die bij de verkiezingen op nummer twee stond van de seniorenlijst. Hij zat eerder nog voor de PvdA in de Venlose gemeenteraad.

GroenLinks-voorzitter
GroenLinks laat tenslotte Marij Pollux aanschuiven in het college. Zij stopte zes jaar geleden als raadslid in Venlo, maar keert nu dus terug op het stadhuis. Zij is ook voorzitter van GroenLinks in Limburg.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen