Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie Valkenburg valt: geen vertrouwen meer in CDA

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2021 - 22:33

De Valkenburgse coalitiepartijen Algemeen Belang (AB) en de Progressieve Groene Partij Valkenburg (PGP) hebben per direct het vertrouwen opgezegd in coalitiegenoot CDA.

Coalitiepartijen AB en PGP willen zo snel mogelijk een raadsvergadering beleggen. Ze worden daarin gesteund door de VVD in Valkenburg.

Op de proef gesteld
AB (5 zetels) en PGP (3 zetels) in een persverklaring: "De afgelopen periode is de coalitie bij herhaling op de proef gesteld. De rol van het CDA hierin heeft ertoe geleid dat continuering van de samenwerking in deze coalitie niet meer mogelijk blijkt en niet in het belang is van de gemeente Valkenburg aan de Geul." Het CDA heeft 4 zetels in de gemeenteraad.

Tijdens de vorige raadsperiode passeerde Algemeen Belang het CDA ook al eens ten gunste van de progressieve lokale lijst PGP.

Lees ook: CDA niet meer in coalitie Valkenburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen