Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie Stein rond: vier partijen en vijf wethouders

Geplaatst opmaandag 30 april 2018 - 9:15

De gemeente Stein krijgt de komende vier jaar vijf wethouders uit een coalitie van DOS (Democratisch Onafhankelijken Stein), Steins Belang, CDA en VVD.

De partijen hebben een akkoord bereikt. De coalitie is goed voor een meerderheid van 13 van de 21 zetels.

Wethouders
Afgesproken is dat DOS drie wethouders gaat leveren. CDA en Steins Belang leveren allebei één wethouder. VVD levert geen wethouder, maar wordt wel volwaardig lid van de coalitie.

De liberalen hebben daarmee ingestemd. Ze willen hun deelname aan de coalitie in de inhoud van het coalitieprogramma terugzien.

Concept-tekst
De vier partijen werken nu de concept-tekst voor het coalitieakkoord verder uit. Daarna wordt die voorgelegd aan de partijleden die er nog hun zegje over kunnen doen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen