Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie Sittard-Geleen verder met minimale meerderheid

Geplaatst opmaandag 18 februari 2019 - 17:43

De coalitie in Sittard-Geleen moet verder met een minimale meerderheid van één zetel. De lokale partij Samen Politiek Actief (SPA) heeft haar steun aan de coalitie ingetrokken.

De eenmansfractie van SPA heeft het afgelopen jaar bij verschillende dossiers laten zien graag een eigen koers te varen, zo zeggen alle betrokken partijen in een gezamenlijke verklaring.

Incidentele dossiers
De partij stemde regelmatig tegen een collegevoorstel. In een aantal gesprekken is 'het helaas niet gelukt om op één lijn te komen'. Daarom is de SPA uit de coalitie gestapt. Wel is afgesproken dat op incidentele dossiers samenwerking zal worden gezocht.

Terugvallen
Hoewel de coalitie van de lokale partijen GOB, DNA en de landelijke partijen GroenLinks, SP, VVD en PvdA nog maar kan terugvallen op 19 van de 37 zetels in de gemeenteraad, heeft ze toch veel vertrouwen in de toekomst.
"We hebben een prachtig coalitieakkoord waar we nog 100 procent achter staan en hebben als doel de gemeente Sittard-Geleen de komende jaren weer financieel gezond te maken", zo staat in de verklaring.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen