Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie Sittard-Geleen verder met minimale meerderheid

Geplaatst opmaandag 18 februari 2019 - 17:43

De coalitie in Sittard-Geleen moet verder met een minimale meerderheid van één zetel. De lokale partij Samen Politiek Actief (SPA) heeft haar steun aan de coalitie ingetrokken.

De eenmansfractie van SPA heeft het afgelopen jaar bij verschillende dossiers laten zien graag een eigen koers te varen, zo zeggen alle betrokken partijen in een gezamenlijke verklaring.

Incidentele dossiers
De partij stemde regelmatig tegen een collegevoorstel. In een aantal gesprekken is 'het helaas niet gelukt om op één lijn te komen'. Daarom is de SPA uit de coalitie gestapt. Wel is afgesproken dat op incidentele dossiers samenwerking zal worden gezocht.

Terugvallen
Hoewel de coalitie van de lokale partijen GOB, DNA en de landelijke partijen GroenLinks, SP, VVD en PvdA nog maar kan terugvallen op 19 van de 37 zetels in de gemeenteraad, heeft ze toch veel vertrouwen in de toekomst.
"We hebben een prachtig coalitieakkoord waar we nog 100 procent achter staan en hebben als doel de gemeente Sittard-Geleen de komende jaren weer financieel gezond te maken", zo staat in de verklaring.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen