Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie Sittard-Geleen lijkt meerderheid kwijt

Geplaatst opdonderdag 4 juli 2019 - 16:25

De coalitie in Sittard-Geleen lijkt haar meerderheid kwijt. Dat is het gevolg van het feit dat gemeenteraadsfractie van de lokale partij DNA uit elkaar is gevallen. Die telde twee leden.

Raadslid Angelique Fredrix-Pilon heeft de partij verlaten.

Parkeerbeleid
Aanleiding is het besluit van een meerderheid van de raad woensdagavond om af te zien van een gedeeltelijke herinvoering van gratis parkeren in het centrum van Geleen. Dat kampt met forse leegstand en een teruglopend aantal klanten. Fractievoorzitter Phil Boonen van DNA steunde dat voorstel waarbij tegelijk voor augustus een alternatief verder wordt uitgewerkt.

Protest
In een persverklaring zeggen raadslid Angelique Fredrix-Pilon, twee burgercommissieleden en twee bestuursleden van DNA 'dat de vurig gewenste terugkeer van een vorm van gratis parkeren het niet heeft gehaald. Dit heeft ertoe geleid dat wij de DNA-partij verlaten'.

Nipte meerderheid
Met DNA beschikte de coalitie over een nipte meerderheid van 19 van de 37 zetels. Maar door de afsplitsing van Fredrix-Pilon zou die zomaar kunnen verdwijnen, als zij het college niet meer steunt.

DNA levert met Jos Bessems een wethouder. De andere coalitiepartijen zijn het lokale GOB, GroenLinks, PvdA, VVD en fractie Tillie.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen