Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie Simpelveld zet in op klimaat en duurzaamheid

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 14:25

Klimaat en duurzaamheid hebben een prominentere plaats gekregen in het nieuwe coalitie-akkoord van Simpelveld.

Zo zijn windmolens niet langer taboe maar bespreekbaar, ook omdat er vlak over de Duitse grens steeds meer staan. Verder wordt gekeken naar een plan voor een zonneweide op de voormalige stortplaats in Bocholtz.

Uitsluitend lokaal
Eerder was al duidelijk geworden dat
Burgerbelangen, Leefbaar Simpelveld en Lokaal Actief (voorheen Simpelveld Lokaal) als coalitie verder wilden gaan. Dat is nu uitgemond in een definitief akkoord. Daarmee behoudt Simpelveld een bestuur van uitsluitend lokale partijen.

Bocholtz
In het nieuwe coalitie-akkoord is ook afgesproken om het centrumplan Bocholtz definitief uit te voeren. Voor het aantrekkelijker maken van het dorpshart wordt maximaal 2,5 miljoen euro gereserveerd.

Herinrichting
Verder heeft de verdere herinrichting van station Simpelveld en omgeving ten behoeve van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij een belangrijke plek gekregen in het programma.
Dat geldt ook voor de herinrichting van het uitzichtpunt in het buurtschap Huls.

Wethouders
Net als de coalitie blijven ook de drie wethouders dezelfde. Wiel
Schleijpen blijft fulltime-wethouder voor Burgerbelangen. Hub Hodinius (Lokaal Actief) en Thijs Gulpen (Leefbaar Simpelveld) behouden hun parttime aanstelling.

Verkiezingsuitslag
Volgens
Schleijpen ligt doorgaan met de bestaande coalitie voor de hand op basis van de verkiezingsuitslag en de goede verstandhouding en samenwerking de afgelopen vier jaar. De drie lokale partijen blijven goed voor tien van de vijftien zetels.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen