Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie Maastricht wil geen strengere aanpak fietsoverlast

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 22:02

De coalitie in Maastricht ziet niets in een hardere aanpak van foutgestalde fietsen.

Dat bleek dinsdagavond toen een motie van enkele oppositiepartijen werd weggestemd.

Boete
De oppositie is de overlast die de foutgeparkeerde fietsen veroorzaken, meer dan zat. De tweewielers blokkeren trottoirs en maken het met name voor mensen met een rollator of scootmobiel lastig om te passeren. Daarom wilden de partijen dat de handhavers strenger gaan optreden en boetes uitschrijven na het weghalen van de fietsen, die de eigenaren nu nog gratis ergens op kunnen halen.

Weggestemd
De coalitiepartijen zagen dinsdag niks in de ideeën van de oppositie en stemden het voorstel weg. "Helaas.... CDA, SPM, VVD, GroenLinks, D66 en SP stemden tegen", liet fractievoorzitter Tiny Meese van Partij Veilig Maastricht, de partij die de motie indiende, op Facebook weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen