Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er

Geplaatst opzondag 20 maart 2016 - 20:37

De coalitiepartijen in het Limburgs Parlement tillen niet zwaar aan de kritiek van D66-statenlid Hans van Wageningen op het functioneren van het provinciebestuur.

Op een vergadering van D66-Limburg zei Van Wageningen dat hij er zich grote zorgen over maakt dat het beleid van het provinciebestuur blijft steken in de persoonlijke ambities van de individuele gedeputeerden en dat er daardoor te weinig wordt samengewerkt.

Afstand genomen
Fractievoorzitter en politiek leider van D66 Leon Vaessen heeft inmiddels afstand genomen van die kritiek en heeft laten weten dat dat niet het standpunt van de fractie is. De samenwerking gaat juist prima, vindt hij.

Niet veel waarde
De VVD zegt dan ook niet zoveel waarde te hechten aan de uitspraken van Van Wageningen. En politieke consequenties zijn helemaal niet aan de orde, aldus fractievoorzitter Joost van den Akker. Fractievoorzitter Hubert Mackus van het CDA - de grootste coalitiepartij - herkent zich ook niet in de vrees van Van Wageningen en weet ook niet waarom hij dat gezegd heeft. "Natuurlijk moet je als fracties altijd blijven opletten dat integraal beleid wordt gevoerd. Dat doen we ook. De samenwerking verloopt prima", zegt Mackus.

Niet spannend
PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers heeft de uitspraken 'als niet zo spannend' ervaren. "Ik begrijp ook dat D66 wat rustiger in de wedstrijd zit dan de citaten doen vermoeden." CDA-gedeputeerde Ger Koopmans - de formateur van de huidige coalitie - noemt het zoeken naar meer samenhang altijd van belang. Maar hij vindt dat dat tot nu toe geen probleem is binnen de coalitie en zeker niet in het college.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen