Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er

Geplaatst opzondag 20 maart 2016 - 20:37

De coalitiepartijen in het Limburgs Parlement tillen niet zwaar aan de kritiek van D66-statenlid Hans van Wageningen op het functioneren van het provinciebestuur.

Op een vergadering van D66-Limburg zei Van Wageningen dat hij er zich grote zorgen over maakt dat het beleid van het provinciebestuur blijft steken in de persoonlijke ambities van de individuele gedeputeerden en dat er daardoor te weinig wordt samengewerkt.

Afstand genomen
Fractievoorzitter en politiek leider van D66 Leon Vaessen heeft inmiddels afstand genomen van die kritiek en heeft laten weten dat dat niet het standpunt van de fractie is. De samenwerking gaat juist prima, vindt hij.

Niet veel waarde
De VVD zegt dan ook niet zoveel waarde te hechten aan de uitspraken van Van Wageningen. En politieke consequenties zijn helemaal niet aan de orde, aldus fractievoorzitter Joost van den Akker. Fractievoorzitter Hubert Mackus van het CDA - de grootste coalitiepartij - herkent zich ook niet in de vrees van Van Wageningen en weet ook niet waarom hij dat gezegd heeft. "Natuurlijk moet je als fracties altijd blijven opletten dat integraal beleid wordt gevoerd. Dat doen we ook. De samenwerking verloopt prima", zegt Mackus.

Niet spannend
PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers heeft de uitspraken 'als niet zo spannend' ervaren. "Ik begrijp ook dat D66 wat rustiger in de wedstrijd zit dan de citaten doen vermoeden." CDA-gedeputeerde Ger Koopmans - de formateur van de huidige coalitie - noemt het zoeken naar meer samenhang altijd van belang. Maar hij vindt dat dat tot nu toe geen probleem is binnen de coalitie en zeker niet in het college.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen