Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er

Geplaatst opzondag 20 maart 2016 - 20:37

De coalitiepartijen in het Limburgs Parlement tillen niet zwaar aan de kritiek van D66-statenlid Hans van Wageningen op het functioneren van het provinciebestuur.

Op een vergadering van D66-Limburg zei Van Wageningen dat hij er zich grote zorgen over maakt dat het beleid van het provinciebestuur blijft steken in de persoonlijke ambities van de individuele gedeputeerden en dat er daardoor te weinig wordt samengewerkt.

Afstand genomen
Fractievoorzitter en politiek leider van D66 Leon Vaessen heeft inmiddels afstand genomen van die kritiek en heeft laten weten dat dat niet het standpunt van de fractie is. De samenwerking gaat juist prima, vindt hij.

Niet veel waarde
De VVD zegt dan ook niet zoveel waarde te hechten aan de uitspraken van Van Wageningen. En politieke consequenties zijn helemaal niet aan de orde, aldus fractievoorzitter Joost van den Akker. Fractievoorzitter Hubert Mackus van het CDA - de grootste coalitiepartij - herkent zich ook niet in de vrees van Van Wageningen en weet ook niet waarom hij dat gezegd heeft. "Natuurlijk moet je als fracties altijd blijven opletten dat integraal beleid wordt gevoerd. Dat doen we ook. De samenwerking verloopt prima", zegt Mackus.

Niet spannend
PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers heeft de uitspraken 'als niet zo spannend' ervaren. "Ik begrijp ook dat D66 wat rustiger in de wedstrijd zit dan de citaten doen vermoeden." CDA-gedeputeerde Ger Koopmans - de formateur van de huidige coalitie - noemt het zoeken naar meer samenhang altijd van belang. Maar hij vindt dat dat tot nu toe geen probleem is binnen de coalitie en zeker niet in het college.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen