Gemeentehuis stadhuis Sittard-Geleen

Sittard-Geleen: coalitie CDA en GOB definitief onmogelijk

GOB, de grootste partij in Sittard-Geleen, moet het voortouw nemen om te komen tot een nieuwe coalitie die op minstens 22 van de 37 zetels in de gemeenteraad kan rekenen.

Coalitie Sittard-Geleen lijkt meerderheid kwijt

De coalitie in Sittard-Geleen lijkt haar meerderheid kwijt. Dat is het gevolg van het feit dat gemeenteraadsfractie van de lokale partij DNA uit elkaar is gevallen. Die telde twee leden.

Limburg enige provincie met gedeputeerden Forum en PVV

Limburg krijgt als enige provincie in Nederland gedeputeerden van Forum voor Democratie en PVV.

Partij voor de Dieren haakt af voor provinciebestuur

De Partij voor de Dieren haakt alsnog af bij de vorming van een nieuw provinciebestuur.

'Links' ziet niets in extraparlementair provinciebestuur

De linkse partijen PvdA, GroenLinks en D66 zien niks tot weinig in een zogeheten extraparlementair provinciebestuur met maximaal zeven gedeputeerden. Daarmee staat de vorming ervan op losse schroeven.

Forum voor Democratie: alleen windmolens na referendum

Forum voor Democratie vindt dat er alleen windmolens in Limburg mogen komen als in een referendum daar ja tegen wordt gezegd.

Informateurs onderzoeken huidige coalitie met aanvulling

De twee informateurs CDA-gedeputeerde Ger Koopmans en Weerter wethouder Geert Gabriëls willen onderzoeken of de huidige provinciale coalitie van CDA, VVD, D66 en PvdA in de nieuwe samenstelling aangevuld kan worden met andere partijen.

Het Gouvernement
Eerste gesprekken informateurs bijna afgerond

Volgende week dinsdag komt er meer duidelijkheid over de mogelijke nieuwe provinciale coalitie.

Ook Gabriëls mag aan nieuwe provinciale coalitie sleutelen

Het Limburgs Parlement is unaniem akkoord gegaan met CDA-gedeputeerde Ger Koopmans en de Weerter wethouder Geert Gabriëls als informateurs bij de vorming van een nieuwe provinciale coalitie.

Ger Koopmans wil tweede informateur

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans wil met twee informateurs werken aan een nieuwe provinciale coalitie.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!