Overslaan en naar de inhoud gaan

Coaches MVV en Roda voor derbydebuut: 'De emotie is mooi'

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 18:38

MVV-coach Fuat Usta en Roda-trainer Jean-Paul de Jong kijken reikhalzend uit naar hun onderling duel, zondagmiddag in Maastricht. "Het is één van de mooiste wedstrijden van het seizoen", zegt Usta.

Het is voor zowel Usta als De Jong de eerste keer dat zij als trainer bij de derby op de bank zitten. Zaterdagavond zaten ze gebroederlijk samen aan tafel bij het L1-programma L1mburg Centraal.

Bekijk het gesprek met Usta en De Jong op L1.nl

'Je weet dat de rivaliteit aanwezig is'
Roda-coach De Jong pakte met zijn team slechts één punt uit de eerste twee duels, maar zegt zin te hebben in de confrontatie in de Geusselt. "We willen ons meten, zien waar we staan. Je weet dat de rivaliteit aanwezig is. Daarom willen we heel graag daar die drie punten halen." Dat geldt ook voor Usta, die met MVV maandag de eerste overwinning boekte, ondanks dat zijn groep nog incompleet is. "We zijn nog niet helemaal klaar met het team versterken. We doen het met het team dat we nu hebben."

Trots door de stad
Het is volgens beide trainers een topaffiche in het seizoen. "De emotie is mooi. Je merkt dat er enorm veel lading zit op de derby. Het maakt de wedstrijd bijzonder", zegt de Jong, die aangeeft dat zijn spelers veel over de wedstrijd praten. De sfeer spreekt ook Usta aan. "Je speelt voor een vol stadion. Als je hem verliest, krijg je sarcastische opmerkingen. Maar als je wint, loopt je trots door de stad heen", zo vat de MVV-trainer samen.

Lees ook: Spanning voor Keuken Kampioenkraker stijgt nog niet

Antwoord op het veld
De coaches gingen ook nog in op de situatie van Jordy Croux. De aanvaller scoorde vorig seizoen nog namens MVV tegen Roda, maar speelt sinds de zomer in Kerkrade. Dat leverde hem vervelende berichten op social media op, ook gericht op zijn dochter. "Ik zou met hem erover praten", zegt Usta. "Ik vind dat het niet past om familie erbij te betrekken, en zeker geen kinderen." Volgens Croux' coach De Jong sluit de speler zich af voor de haatberichten. "Zulke transfers gebeuren vaker. Bij de een wordt het geaccepteerd, bij de ander niet. Gelukkig is Jordy er zelf heel rustig onder. Het antwoord ligt voor hem morgen op het veld."

L1 Radio
De Keuken Kampioen Divisie-kraker tussen MVV en Roda JC begint zondag om 14:30 uur. De derby is rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen