Overslaan en naar de inhoud gaan

Coach Sjors Ultee blijft aan het roer bij Fortuna Sittard

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 11:41

Sjors Ultee is definitief de coach die Fortuna Sittard dit seizoen naar handhaving in de Eredivisie moet loodsen. Er komt geen nieuwe hoofdtrainer.

De geboren Utrechter krijgt het vertrouwen van de Sittardse clubleiding en ondertekent een contract als hoofdtrainer voor anderhalf seizoen. Rob Alflen wordt door Ultee als assistent aan zijn staf toegevoegd. Woensdag worden de laatste formaliteiten afgerond.

Gesprekken
Daarmee komt een einde aan een drie weken durend trainersvraagstuk sinds het ontslag van Kevin Hofland. De namen van onder meer Alexander Zorniger en Tayfun Korkut zoemden rond. Fortuna ging ook met meerdere kandidaten in gesprek, maar komt nu dan toch bij Ultee uit. De coach had ook aan de slag kunnen gaan bij FC Dordrecht, waardoor Fortuna niet veel langer kon wachten met de knoop door te hakken.

Lees ook: Slepende trainerskwestie: wie helpt Fortuna de winter door?

Rollen omgedraaid
Ultee keert terug in de rol die hij vorig seizoen ook al bekleedde. Toen werd hij aangesteld als hoofdtrainer, met Hofland als assistent aan zijn zijde. Voor aanvang van het huidige seizoen werden die rollen omgedraaid, en werd Ultee naast assistent-trainer ook Fortuna's technisch manager. Toen Hofland begin november aan de kant werd gezet, werd Ultee als tijdelijke eindverantwoordelijke naar voren geschoven.

Alflen
Met Alflen kiest Ultee voor een assistent-trainer waarmee hij eerder samenwerkte bij FC Utrecht en bij Helmond Sport. Bij die laatste club fungeerde Ultee als assistent-trainer onder hoofdtrainer Alflen.

Gedeeld laatste
De coaches gaan met ingang van woensdag de Fortuna-selectie voorbereiden op de belangrijke wedstrijd tegen Willem II, aanstaande zaterdagavond in Sittard. De Tilburgers hebben op de ranglijst vijf punten meer dan Fortuna, dat op een gedeelde laatste plaats in de Eredivisie staat. In december en januari staan voor de geel-groenen, door het scheve competitieprogramma, veel wedstrijden tegen concurrenten uit het rechterrijtje op het programma.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen