Overslaan en naar de inhoud gaan

Coach Sjors Ultee blijft aan het roer bij Fortuna Sittard

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 11:41

Sjors Ultee is definitief de coach die Fortuna Sittard dit seizoen naar handhaving in de Eredivisie moet loodsen. Er komt geen nieuwe hoofdtrainer.

De geboren Utrechter krijgt het vertrouwen van de Sittardse clubleiding en ondertekent een contract als hoofdtrainer voor anderhalf seizoen. Rob Alflen wordt door Ultee als assistent aan zijn staf toegevoegd. Woensdag worden de laatste formaliteiten afgerond.

Gesprekken
Daarmee komt een einde aan een drie weken durend trainersvraagstuk sinds het ontslag van Kevin Hofland. De namen van onder meer Alexander Zorniger en Tayfun Korkut zoemden rond. Fortuna ging ook met meerdere kandidaten in gesprek, maar komt nu dan toch bij Ultee uit. De coach had ook aan de slag kunnen gaan bij FC Dordrecht, waardoor Fortuna niet veel langer kon wachten met de knoop door te hakken.

Lees ook: Slepende trainerskwestie: wie helpt Fortuna de winter door?

Rollen omgedraaid
Ultee keert terug in de rol die hij vorig seizoen ook al bekleedde. Toen werd hij aangesteld als hoofdtrainer, met Hofland als assistent aan zijn zijde. Voor aanvang van het huidige seizoen werden die rollen omgedraaid, en werd Ultee naast assistent-trainer ook Fortuna's technisch manager. Toen Hofland begin november aan de kant werd gezet, werd Ultee als tijdelijke eindverantwoordelijke naar voren geschoven.

Alflen
Met Alflen kiest Ultee voor een assistent-trainer waarmee hij eerder samenwerkte bij FC Utrecht en bij Helmond Sport. Bij die laatste club fungeerde Ultee als assistent-trainer onder hoofdtrainer Alflen.

Gedeeld laatste
De coaches gaan met ingang van woensdag de Fortuna-selectie voorbereiden op de belangrijke wedstrijd tegen Willem II, aanstaande zaterdagavond in Sittard. De Tilburgers hebben op de ranglijst vijf punten meer dan Fortuna, dat op een gedeelde laatste plaats in de Eredivisie staat. In december en januari staan voor de geel-groenen, door het scheve competitieprogramma, veel wedstrijden tegen concurrenten uit het rechterrijtje op het programma.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen