Overslaan en naar de inhoud gaan

Coach Sam Schröder: 'Trots op ontwikkeling als mens'

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 6:30

De coach van rolstoeltennisser Sam Schröder, Joop Brouns, is trots op de prestaties van zijn pupil, zo zegt hij in een videoboodschap aan Schröder. "Vooral hoe jij je ontwikkelt als mens."

Schröder werd verrast door zijn coach in het L1-programma AvondGasten Sport.

US Open
Brouns is vanaf de allereerste dag coach van Schröder, die dit jaar met de US Open-titel zijn eerste grand slam won. Met die boodschap begint Brouns dan ook: "Ik ben heel trots wat je hebt gepresteerd, maar eigenlijk ben ik veel trotser hoe jij hebt ontwikkelt als mens. Van een verlegen, onzeker mannetje naar een volwassen, zelfbewuste man. Het doet me ontzettend veel plezier als we elke dag samen aan het trainen zijn, om samen tot deze mooie resultaten te komen."

Bereiken
Brouns is als trainer heel belangrijk voor Schröder. "Zonder hem zou ik niks hebben gepresteerd. Ik ben met hem de eerste les begonnen en hij heeft me alles over tennis, sport en het leven geleerd. Zonder hem had ik het niet kunnen bereiken. Het is een bijzondere band die we hebben gevormd, mede doordat we veel op reis zijn."

Brouns heeft de 22-jarige Schröder ook veel bijgebracht wat betreft zijn persoonlijke ontwikkeling, zo zegt Schröder. "Ik durfde hem de eerste les niet aan te kijken en ik was verlegen. En mede door de sport en door hem ben ik er uitgegroeid en durf ik de dingen te zeggen die ik wil zeggen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen