Overslaan en naar de inhoud gaan

Coach Robin Gielen: 'Handbal Venlo wordt dit jaar kampioen'

Geplaatst opmaandag 22 november 2021 - 21:39

Coach Robin Gielen denkt dat 'zijn' Handbal Venlo dit seizoen kampioen van Nederland wordt.

Gielen deed zijn uitspraak in het L1-programma AvondGasten Sport, waar hij ook sprak over zijn toekomst.

Handbal Venlo
De dames van Handbal Venlo en trainer Gielen kennen tot nu toe een geweldig seizoen. Ze zijn als enige team in Nederland nog ongeslagen en wisten afgelopen weekend door te dringen tot de laatste 16 van de EHF Cup, het tweede Europese handbaltoernooi. Gielen ziet de kracht van zijn team ten opzichte van andere Nederlandse teams. "Ik vind dat wij de beste ploeg hebben. We hebben tegen concurrenten VOC en Quintus al gespeeld en we hebben ze beide gewonnen."

Kritisch
Afgelopen weekend drong Handbal Venlo door tot de laatste 16 van de EFH Cup na een 37-31 zege op het Zwitserse LK Zug. "Ik ben super trots op de meiden en op het feit wat we gepresteerd hebben. Ik vond ons beduidend beter dan de eindstand doet vermoeden." Daar is de coach dan ook kritisch op. "We hebben een lang en zwaar seizoen, dus hoe makkelijker je een wedstrijd doorkomt, hoe makkelijker je kunt wisselen."

Lees ook: HandbaL Venlo ronde verder bij Europees debuut

Loting
Dinsdag is de loting voor de volgende ronde. Daarin hoopt Gielen op een tegenstander die ze kunnen verslaan. "Het doel is om zover mogelijk te komen. Uit welk land ze komen, maakt mij niet uit."

Lees ook: Video: Liefst een ver land is wens speelsters Handbal Venlo

Toekomst
Door de prestaties van Gielen komt hij zelf ook meer in de aandacht te staan. Maar over een andere club wil de trainer niet denken. "Ik ben er niet mee bezig. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Venlo en wil die titel winnen en ik ben ook niet voornemens om al elders te gaan kijken. Ik zie wel wat er gaat gebeuren."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen