Overslaan en naar de inhoud gaan

COA wil voormalige Nassau-Dietzkazerne Budel kopen

Geplaatst opmaandag 30 november 2015 - 21:18

Het asielzoekerscentrum in de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel, vlak over de provinciegrens bij Weert, wordt mogelijk een permanent azc.

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers wil de voormalige basis gedeeltelijk kopen van het Rijksvastgoedbedrijf.

Onbepaalde tijd
De bedoeling is er voor minimaal vijftien jaar en bij voorkeur voor onbepaalde tijd een opvanglocatie voor vreemdelingen van maken. De gemeente Cranendonck heeft een verzoek daartoe van het COA ontvangen.

Omwonenden
Maandagavond zijn als eerste de omwonenden ingelicht over dat verzoek. Daarna worden de gemeenteraad en andere inwoners bij het traject betrokken. In december zullen een aantal informatiebijeenkomsten plaatsvinden waarin burgers worden geïnformeerd en waar ze hun mening kunnen ventileren.

1500 + 200
Na een eventuele aankoop blijft de situatie blijft nagenoeg hetzelfde: De maximale capaciteit blijft 1500 vluchtelingen, met een tijdelijke toevoeging van tweehonderd noodopvangplekken.

Terrein
De huidige overeenkomst die het COA heeft met de gemeente loopt nog tot mei 2016 maar dat het azc een vervolg zou krijgen was al langer duidelijk. In de plannen voor de lange termijn wordt ook gekeken naar de rest van het terrein. Het COA benadrukt dat er ruimte is voor meer initiatiefnemers die ideëen hebben voor het terrein van 90 hectare.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oorlogsvluchtelingen naast militair oefenterrein?
Nieuwe aanmeldlocatie voor vluchtelingen in Zuid-Nederland
Opnieuw ruzie in het asielzoekerscentrum in Budel
Informatie in bus Weert-Budel voortaan ook Nederlands
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen