Overslaan en naar de inhoud gaan

COA wil voormalige Nassau-Dietzkazerne Budel kopen

Geplaatst opmaandag 30 november 2015 - 21:18

Het asielzoekerscentrum in de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel, vlak over de provinciegrens bij Weert, wordt mogelijk een permanent azc.

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers wil de voormalige basis gedeeltelijk kopen van het Rijksvastgoedbedrijf.

Onbepaalde tijd
De bedoeling is er voor minimaal vijftien jaar en bij voorkeur voor onbepaalde tijd een opvanglocatie voor vreemdelingen van maken. De gemeente Cranendonck heeft een verzoek daartoe van het COA ontvangen.

Omwonenden
Maandagavond zijn als eerste de omwonenden ingelicht over dat verzoek. Daarna worden de gemeenteraad en andere inwoners bij het traject betrokken. In december zullen een aantal informatiebijeenkomsten plaatsvinden waarin burgers worden geïnformeerd en waar ze hun mening kunnen ventileren.

1500 + 200
Na een eventuele aankoop blijft de situatie blijft nagenoeg hetzelfde: De maximale capaciteit blijft 1500 vluchtelingen, met een tijdelijke toevoeging van tweehonderd noodopvangplekken.

Terrein
De huidige overeenkomst die het COA heeft met de gemeente loopt nog tot mei 2016 maar dat het azc een vervolg zou krijgen was al langer duidelijk. In de plannen voor de lange termijn wordt ook gekeken naar de rest van het terrein. Het COA benadrukt dat er ruimte is voor meer initiatiefnemers die ideëen hebben voor het terrein van 90 hectare.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oorlogsvluchtelingen naast militair oefenterrein?
Nieuwe aanmeldlocatie voor vluchtelingen in Zuid-Nederland
Opnieuw ruzie in het asielzoekerscentrum in Budel
Informatie in bus Weert-Budel voortaan ook Nederlands
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen