Overslaan en naar de inhoud gaan

COA wil opvang minderjarige asielzoekers in Weert

Geplaatst opwoensdag 31 augustus 2016 - 6:00

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil vijftig tot tachtig alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s) op gaan vangen in het Weerter asielzoekerscentrum.

COA onderzoekt momenteel of een zogenaamde proces opvanglocatie voor amv’s van vijftien tot en met zeventien jaar ingericht kan worden in het bestaande asielzoekerscentrum.

15 tot 17 jaar
De minderjarige vreemdelingen, die bij aankomst in Nederland niet worden begeleid door ouders of voogd, verblijven dan maximaal zeven tot tien weken op het azc in Weert.
Het zijn jongens en meisjes die gevlucht zijn uit hun land en alleen, onder begeleiding van volwassenen en/of met jongere broertjes, zusjes, neefjes of nichtjes in Nederland aankomen en hier asiel aanvragen.

Begeleiding
Gaan ze naar een asielzoekerscentrum, dan worden de amv’s daar vierentwintig uur per dag begeleid door professionele agogen. Kinderen jonger dan vijftien jaar gaan naar een opvanggezin.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Asielzoekers Weert al onderweg vóór raadsbesluit'
'Chaos bij asielzoekerscentrum in Van Hornekazerne Weert'
Burgemeester Weert uit kritiek op communicatie COA
Sinterklaasfeest asielzoekers Weert gaat niet door
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen