Overslaan en naar de inhoud gaan

COA: 'Opvang verloopt relatief goed'

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 18:33

Ondanks de stroom van vluchtelingen in Nederland verloopt de opvang zelf relatief goed.

Dat zei Robert Ploeg, woordvoerder van het Centraal Orgaan Asielzoekers in het L1-programma AvondGasten. Per dag moet het COA ongeveer 300 vluchtelingen onderbrengen. Tot nu toe hebben zich geen grote problemen voorgedaan.

Gesleep
Het COA verwacht dat het gesleep met asielzoekers van de ene naar de andere tijdelijke crisisopvang een stuk minder wordt, als de provincies deze week met lokaties komen waar de asielzoekers langer kunnen worden opgevangen.

Grote locaties
Het COA is voorstander van grote locaties waar op korte termijn veel vluchtelingen terecht kunnen. Maar een kleinschalige opvang zoals gouverneur Theo Bovens die voorstaat, wordt niet bij voorbaat afgewezen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Horst aan de Maas zoekt plek voor 400 asielzoekers
Brunssum biedt ziekenhuis aan voor opvang asielzoekers
Voerendaal vangt 200 vluchtelingen op in sporthal
'COA stelt erg strenge eisen aan opvang vluchtelingen'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen