Overslaan en naar de inhoud gaan

COA: 'Opvang verloopt relatief goed'

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 18:33

Ondanks de stroom van vluchtelingen in Nederland verloopt de opvang zelf relatief goed.

Dat zei Robert Ploeg, woordvoerder van het Centraal Orgaan Asielzoekers in het L1-programma AvondGasten. Per dag moet het COA ongeveer 300 vluchtelingen onderbrengen. Tot nu toe hebben zich geen grote problemen voorgedaan.

Gesleep
Het COA verwacht dat het gesleep met asielzoekers van de ene naar de andere tijdelijke crisisopvang een stuk minder wordt, als de provincies deze week met lokaties komen waar de asielzoekers langer kunnen worden opgevangen.

Grote locaties
Het COA is voorstander van grote locaties waar op korte termijn veel vluchtelingen terecht kunnen. Maar een kleinschalige opvang zoals gouverneur Theo Bovens die voorstaat, wordt niet bij voorbaat afgewezen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Horst aan de Maas zoekt plek voor 400 asielzoekers
Brunssum biedt ziekenhuis aan voor opvang asielzoekers
Voerendaal vangt 200 vluchtelingen op in sporthal
'COA stelt erg strenge eisen aan opvang vluchtelingen'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen