Overslaan en naar de inhoud gaan

'COA moet betalen voor leegstaand azc Blitterswijck'

Geplaatst opvrijdag 12 mei 2017 - 7:58

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) moet mogelijk nog jarenlang huur betalen voor enkele azc's die leegstaan of binnenkort sluiten. Het zou onder meer gaan om het azc op Het Roekenbosch in Blitterswijck.

In de piekperiode van asielinstroom eind 2015 heeft het COA meerdere huurcontracten afgesloten met vakantieparken en leegstaande hotels. Door de flinke terugloop in het aantal nieuwe asielzoekers staan veel locaties leeg of worden ze binnenkort gesloten.

Doorbetalen?
Volgens De Telegraaf moet het COA de huren van deze locaties gewoon door blijven betalen. Daar is immers een contract voor gesloten. In Blitterswijck tekende het COA met een coöperatie van eigenaren van vakantiehuisjes een contract tot juni 2020.

Lees ook: Meerdere asielzoekerscentra in Limburg sluiten deuren

Anne aan de Wiel zegt in de krant namens de eigenaars niet te weten wat er gaat gebeuren zodra het azc per oktober de deuren sluit. "We krijgen niet eens iemand aan de lijn bij het COA."

Huurschade
Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is, omdat de huurcontracten geheim zijn. Een indicatie biedt volgens de krant de huuropbrengst die Speelstad Oranje vermeldt in haar laatste jaarverslag. Voor de opvang van 700 vluchtelingen ontving het bedrijf in 2015 bijna 4 miljoen euro.

Een woordvoerder van het COA vertelt dat de organisatie de zaken netjes wil afhandelen. Hoeveel de grote krimpoperatie gaat kosten kan hij nog niet zeggen. "Ook voor ons geldt dat je niet zomaar onder een contract uit kunt."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Asielzoekerscentrum Blitterswijck
Asielzoekerscentrum Blitterswijck wordt compact en omheind
Asielzoekerscentrum Blitterswijck
Blitterswijck 'te braaf' bij verzet tegen azc?
Asielzoekerscentrum Blitterswijck
Opening asielzoekerscentrum Blitterswijck vertraagd
Asielzoekerscentrum Blitterswijck
Asielkinderen Blitterswijck naar school buiten dorp
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen