Overslaan en naar de inhoud gaan

COA geeft bewoners azc tips na val meisje

Geplaatst opdinsdag 7 januari 2020 - 11:03

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de bewoners van het asielzoekerscentrum in Heerlen informatie en veiligheidstips gegeven nadat er afgelopen weekend een jong meisje uit het raam was gevallen.

Met deze informatie hoopt het COA dat dergelijke ongelukken kunnen worden voorkomen.

Geen airco
De ramen dichttimmeren is geen optie volgens een woordvoerder. "Het pand heeft geen airco. Dus is het wel zo fijn voor de leefbaarheid dat het raam eventueel open kan", zegt hij.

Meubels
"En omdat in het azc veel gezinnen met kinderen wonen, hebben we ze op hart gedrukt om extra goed op de kinderen te letten", zegt de woordvoerder. Een van de tips die bewoners hebben gekregen, is dat ze moeten kijken of de meubels nog op de goede plek staan. "Als kinderen bijvoorbeeld een stoel of een tafel hebben verschoven, moeten de ouders die meteen terugzetten."

Kritieke toestand
Zaterdagmiddag rond 14:30 uur is een 10-jarig Eritrees meisje uit het raam gevallen. Ze ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis van Maastricht. Volgens het COA gaat het om een eenzijdig ongeval.

Lees ook: Eritrees meisje in kritieke toestand na val uit raam azc

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen