AZC Weert

COA wil nieuw overleg met Weert over sluiting azc

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is teleurgesteld in de door de gemeente aangekondigde sluiting van het azc in Weert.

AZC Weert kazerne (19 feb 2020)
Weert staat op haar strepen en sluit asielzoekerscentrum

De gemeente Weert houdt voet bij stuk en stopt met de opvang van asielzoekers.

Chemische lucht in AZC Overloon (17 jan 2020)
Jonge asielzoekers onwel door chemische lucht azc Overloon

Een aantal jonge asielzoekers is vrijdagmiddag onwel geworden vanwege een chemische lucht in het asielzoekerscentrum in Overloon, net over de provinciegrens met Noord-Brabant.

AZC Asielzoekerscentrum Heerlen
Eritrees meisje (10) overleden na val uit raam azc

Het Eritrese meisje dat vorige week uit een raam van het azc in Heerlen is gevallen, is donderdag in het ziekenhuis in Maastricht overleden.

AZC Asielzoekerscentrum Heerlen
COA geeft bewoners azc tips na val meisje

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de bewoners van het asielzoekerscentrum in Heerlen informatie en veiligheidstips gegeven nadat er afgelopen weekend een jong meisje uit het raam was gevallen.

AZC Asielzoekerscentrum Heerlen
Drama in azc: jong meisje zwaargewond na val uit raam

Een jong meisje is zaterdag zwaargewond geraakt toen ze uit een raam van het asielzoekerscentrum in Heerlen was gevallen.

ANP-400952156
Bestuurder 'dodentruck' bekent betrokkenheid

De 25-jarige Noord-Ier die de vrachtwagen bestuurde waarin 39 lichamen werden gevonden, heeft schuld bekend aan betrokkenheid bij illegale migratie.

ANP-400338190
'Dode in Britse koeltruck liep weg uit Cadier en Keer'

Een van de 39 doden die in oktober werden gevonden in een koeltruck in Engeland, blijkt deze zomer weggelopen uit de asielopvang in Cadier en Keer.

Winkeldiefstal
COA aan tafel met burgemeester over overlast asielzoekers

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat met burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren in gesprek over de door asielzoekers veroorzaakte overlast in de gemeente.

ANP-Jos Hessels
Burgemeester Hessels: 'Asielzoekers moeten vertrekken'

Een groep van ongeveer 30 minderjarige asielzoekers veroorzaakt overlast in Pey. Daarom eist burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat deze groep vertrekt uit het azc in Echt.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts