Limburgse gemeenten zien geen aanleiding om een milieuzone in te stellen

Behalve Maastricht ziet Limburg weinig in milieuzone

Eigenaren van een oude dieselauto kunnen voorlopig ongestoord blijven rondrijden, want Limburgse steden zijn niet van plan om milieuzones in te stellen voor voertuigen met een hoge uitstoot aan schadelijke stoffen.

DSM-topman: 'Prijs op CO2 is noodzakelijk'

DSM-topman Feike Sijbesma wil dat er een hogere prijs op CO2-uitstoot komt voor bedrijven. Dat zei hij zondag in tv-programma Buitenhof.

Koolstofdioxide weggelekt uit koeling bedrijf Venlo

Bij groente- en fruithandel Frankort & Koning op bedrijventerrein Greenport in Venlo is vrijdagavond een onbekende hoeveelheid koolstofdioxide weggelekt uit de koeling.

Uitstoot van CO2 in Limburg sterk gedaald

De uitstoot van CO2 is in Limburg tussen 1990 en 2016 met 39 procent afgenomen.

Bank investeert 30 miljoen in Limburgs Energiefonds

De Europese Investeringsbank (EIB) investeert 30 miljoen euro in het Limburgs Energiefonds van de provincie.

Chemelot gaat duizenden woningen van warmte voorzien

Fabrieken op het Chemelotterrein in Geleen gaan vanaf 2019 minstens 5000 huizen in de omgeving van warmte voorzien.

co2, milieu, heerlen, edsg
Heerlens bedrijf wil CO2 uitstoot fabrieken terugdringen

Het Heerlense bedrijf EDSG wil eencellige algen gaan inzetten om de CO2 uitstoot van grote fabrieken en energiecentrales terug te dringen.

Provincie wil geen afspraken over terugdringen CO2

Het provinciebestuur voelt niks voor verdergaande afspraken om de uitstoot van CO2 (kooldioxide) terug te dringen.

Statenvragen over uitspraak CO2-uitstoot

GroenLinks en Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement vinden dat ook de provincie consequenties moet trekken uit de opmerkelijke milieu-uitspraak van de Haagse rechtbank.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!