Overslaan en naar de inhoud gaan

Co Creation Lab wint internationale designprijs

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 6:13

Het zogeheten Co Creation Lab op het voormalige Floriadeterrein in Venlo heeft een internationale designprijs gewonnen.

Het gaat om de Red Dot Design Award die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen.

Het Co Creation Lab werd als beste gekozen uit ruim 5200 inzendingen uit 57 landen.

Opening
Het lab werd in september vorig jaar officieel geopend door VVD-gedeputeerde Twan Beurskens. Het is een kraamkamer van nieuwe producten op het gebied van gezonde voeding. Het lab omvat een kook- en smaakcentrum, collegezaal, verwerkingsruimten en proeffaciliteiten evenals een inspiratieruimte.

Innovatief
De jury van de designprijs is vooral onder de indruk van het open en innovatieve karakter van het Co Creation Lab : Geen enkele ruimte is hetzelfde en er is geen formele route of entree.

Greenport
Het lab is onderdeel van de Brightlands Campus Greenport Venlo op het voormalige Floriadeterrein en is gevestigd in de voormalige expositieruimte Villa Flora. Het is ontworpen door het Maastrichtse architectenbureau Maurer United Architects.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kwartiermaker Greenport Campus legt functie neer
Deltastar is eerste bedrijf op voormalig Floriadeterrein
Brightlands Campus Greenport Venlo
Nieuwe partner voor Brightlands Campus Greenport Venlo
Gefrituurde sprinkhaan of bloemkoolburger: eten op maat
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen