Overslaan en naar de inhoud gaan

CNV: volledige openheid Maastricht in spionagezaak

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 15:12

Vakbond CNV Overheid wil dat het gemeentebestuur van Maastricht volledige openheid van zaken geeft in de spionagezaak waarin onder meer e-mails van ambtenaren zijn bekeken.

Dat zegt de vakbond in een open brief aan de gemeente.

Wachten
CNV zegt daarin al elf maanden te wachten op antwoord op de vraag of het normaal is dat onderzocht wordt of mensen ontslagen kunnen worden vanwege hun werk bij de vakbond of medezeggenschap. Daarnaast wacht de vakbond ook al drie maanden op antwoord op de vraag waarom mensen op intimiderende wijze verhoord moesten worden en de privacy is geschonden.

Informeren
De CNV is blij dat de gemeenteraad van Maastricht aanstaande dinsdag een spoedvergadering heeft ingelast om duidelijkheid te krijgen van het college. Raadsfracties stelden vorige week vragen aan verantwoordelijk wethouder Jim Janssen, maar diens antwoorden waren niet voldoende om de raad voldoende te informeren.

Lees ook: Gemeente Maastricht las stiekem e-mails van ambtenaren

Recherchebureau
De gemeente Maastricht heeft van drie ambtenaren die kritiek hadden op de plannen voor een groot gezamenlijk kantoor met Heerlen en Sittard-Geleen in het geheim e-mails gelezen. Gemeentesecretaris Piet Buijtels zou detectives van een bedrijfsrecherchebureau ingehuurd hebben. Hier was het college van B&W niet van op de hoogte. De ambtenaren zijn kaderleden van de vakbond CNV.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen