Overslaan en naar de inhoud gaan

CNV hoopt op precedentwerking Prime Champ-zaak

Geplaatst opdonderdag 22 september 2016 - 21:29

Vakcentrale CNV hoopt dat de rechtszaak tegen het bedrijf Prime Champ in Horst en Venlo eindelijk een een einde kan maken aan de uitbuiting van uitzendkrachten in Nederland.

Donderdag eiste de officier van justitie een celstraf van 4,5 jaar voor de directeur van Prime Champ vanwege mensenhandel, uitbuiting en valsheid in geschrifte.

Landelijke betekenis
Bestuurder Henry Stroek van CNV Vakmensen verwacht dat de rechtszaak een landelijke betekenis kan hebben. Zo'n 80 procent van de uitzendkrachten krijgt nu nog loonstrookjes die niet kloppen, aldus Stroek. Werkgevers zouden vaak onterecht kosten in rekening brengen voor vervoer, huisvesting en servicekosten. Zelfs voor loonstrookjes zouden uitzendkrachten soms moeten betalen.

Schikkingen
Een duidelijke uitspraak van de rechter over de vraag wat uitbuiting is kan helpen om dit aan te pakken denkt Stroek. Hij merkt dat veel conflicten over betalingen aan uitzendkrachten nu nog afgedaan worden met schikkingen.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Prime Champ knoeide met prikklok
Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
FNV Bondgenoten: 'Prime Champ inderdaad Crime Champ'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen