Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Clubadvocaat Bandidos: 'Granaat niet van een motorclub'

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 21:55

De handgranaat in de voortuin van Bandidos-president Harrie Ramakers is daar niet neergelegd door leden van een motorclub. Dat zegt clubadvocaat Gitte Stevens.

"Als een motorclub dat zou doen, zou deze daarmee zijn eigen ruiten ingooien", concludeert Stevens.

Lees ook: Handgranaat gevonden in voortuin Bandidos-leider Ramakers

Geen onrust
"Dat zou weer een bewijs zijn voor de overheid dat er onrust is in de motorclubwereld, en die is er niet." Het is de derde keer dat iemand het gemunt heeft op Ramakers. In 2014, vlak nadat bekend werd dat Bandidos een afdeling opende in Limburg, werd zijn huis in Nieuwstadt beschoten en nog geen week later knalde er een explosief tegen de gevel aan. "Misschien is het iemand die Harrie niet mag", zegt Stevens.

Lees ook: Noodverordening na handgranaat in tuin Bandidos-leider

Direct verband
De advocaat ziet een direct verband met de uitspraak van het Hof in Arnhem dinsdag. Het gerechtshof besloot dat de chapters, waaronder de afdeling in Sittard, van de motorclub hun clubleven weer mogen oppakken. Een dag later volgde de granaat-affaire, waardoor veel mensen van één plus één twee maken. Zo ook Stevens. "Anders is het wel heel toevallig."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen