Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Club schorst speler na aanval scheidsrechter: 'Onacceptabel'

Geplaatst opmaandag 18 februari 2019 - 12:30

Voetbalvereniging Eikenderveld uit Heerlen heeft de speler geschorst die zondagmiddag een scheidsrechter aanviel.

Bestuurslid Theo Habets noemt dat gedrag onacceptabel. "Je hoort met je handen van de scheidsrechter af te blijven", zegt Habets.

Incident
Het voorval vond plaats tijdens de wedstrijd tussen Voerendaal en Eikenderveld. Een bankzitter van de uitploeg gooide een reservebal tegen de wedstrijdbal aan en kreeg daarvoor geel, waarna de Heerlenaar door het lint ging en de scheids aanviel.

Lees ook: Aangevallen scheidsrechter: 'Hij trok m'n shirt kapot'

Rustige jongen
Volgens Habets is de speler normaal gesproken een hele rustige jongen. "Hij heeft volgens mij nooit eerder een gele kaart gehad." Het bestuur besloot hem met onmiddellijke ingang te schorsen.

Schorsing
Er is wel contact met hem gezocht om zijn kant van het verhaal te horen, maar hij is vooralsnog onbereikbaar. Afhankelijk van zijn reactie wordt gekeken of de schorsing voor altijd is, of mogelijk van tijdelijke aard. Habets zegt dat de speler ook wordt bestraft door de KNVB. "Maar los daarvan, vinden wij dat we als club duidelijk moeten maken dat dit niet te tolereren is."

Opspraak
Het is niet de eerste keer dat de club in opspraak komt vanwege ongeregeldheden. Eind 2017 werd de assistent-trainer van Eikenderveld door de KNVB voor een jaar geschorst. Dit omdat hij de grensrechter van een tegenstander een kopstoot had gegeven. Het jaar daarvoor werd de keeper voor achttien maanden geschorst, omdat hij een supporter van Voerendaal had geslagen bij een vechtpartij. In dat voetbalseizoen werden 2 duels van Eikenderveld gestaakt. De KNVB bestrafte de Heerlense ploeg met zes punten aftrek.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen