Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Club schorst speler na aanval scheidsrechter: 'Onacceptabel'

Geplaatst opmaandag 18 februari 2019 - 12:30

Voetbalvereniging Eikenderveld uit Heerlen heeft de speler geschorst die zondagmiddag een scheidsrechter aanviel.

Bestuurslid Theo Habets noemt dat gedrag onacceptabel. "Je hoort met je handen van de scheidsrechter af te blijven", zegt Habets.

Incident
Het voorval vond plaats tijdens de wedstrijd tussen Voerendaal en Eikenderveld. Een bankzitter van de uitploeg gooide een reservebal tegen de wedstrijdbal aan en kreeg daarvoor geel, waarna de Heerlenaar door het lint ging en de scheids aanviel.

Lees ook: Aangevallen scheidsrechter: 'Hij trok m'n shirt kapot'

Rustige jongen
Volgens Habets is de speler normaal gesproken een hele rustige jongen. "Hij heeft volgens mij nooit eerder een gele kaart gehad." Het bestuur besloot hem met onmiddellijke ingang te schorsen.

Schorsing
Er is wel contact met hem gezocht om zijn kant van het verhaal te horen, maar hij is vooralsnog onbereikbaar. Afhankelijk van zijn reactie wordt gekeken of de schorsing voor altijd is, of mogelijk van tijdelijke aard. Habets zegt dat de speler ook wordt bestraft door de KNVB. "Maar los daarvan, vinden wij dat we als club duidelijk moeten maken dat dit niet te tolereren is."

Opspraak
Het is niet de eerste keer dat de club in opspraak komt vanwege ongeregeldheden. Eind 2017 werd de assistent-trainer van Eikenderveld door de KNVB voor een jaar geschorst. Dit omdat hij de grensrechter van een tegenstander een kopstoot had gegeven. Het jaar daarvoor werd de keeper voor achttien maanden geschorst, omdat hij een supporter van Voerendaal had geslagen bij een vechtpartij. In dat voetbalseizoen werden 2 duels van Eikenderveld gestaakt. De KNVB bestrafte de Heerlense ploeg met zes punten aftrek.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen