Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Club Alla misbruikt voor grootschalige drugshandel'

Geplaatst opdinsdag 28 november 2017 - 14:36

De Maastrichtse club Allebonneur, in de volksmond bekend als de Alla, is terecht gesloten door de burgemeester. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald.

Op 13 oktober werd er een inval gedaan in de club, waarbij er drugs en wapens zijn gevonden. Daarop is de club gesloten.

Lees ook: Club Alla jaar op slot: drugs en wapens gevonden

Agenten in burger
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake is niet over een nacht ijs gegaan, zo vertelden haar vertegenwoordigers in de rechtbank. In de periode van november 2016 tot en met augustus 2017 hebben agenten in burger verschillende misstanden geconstateerd, terwijl er in die periode ook tips over drugshandel zijn binnengekomen bij de politie en gemeente.

Grootschalige drugshandel
Volgens de gemeente wordt Alla 'structureel misbruikt voor de grootschalige handel in verboden middelen'. Personeel en leidinggevenden zouden daarbij niet optreden. Tijdens de inval waren er mensen aanwezig die de politie beschrijft als 'bekenden uit het Maastrichtse drugsmilieu'. De club zou een goede naam hebben in de plaatselijke drugswereld, zo stelt de gemeente.

Geen handel
De eigenaren bestrijden dat beeld. Dat er drugs is aangetroffen, betekent niet direct dat er ook sprake is van handel, zo verklaarden zij voor de rechter. Daarnaast zijn zij van mening dat de hoeveelheid drugs die is gevonden meevalt. In iedere willekeurige Maastrichtse uitgaansgelegenheid zou de politie een dergelijke hoeveelheid drugs kunnen vinden, zeggen de eigenaren.

Cocaïne en messen
De rechter gaat daar echter niet in mee, waardoor de sluiting voor de vastgestelde periode van een jaar van kracht blijft. Tijdens de inval werden er 48 zakjes cocaïne, negen zakjes softdrugs, twee messen en een boksbeugel gevonden. Dat was de druppel voor Penn-te Strake.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen