Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Club Alla misbruikt voor grootschalige drugshandel'

Geplaatst opdinsdag 28 november 2017 - 14:36

De Maastrichtse club Allebonneur, in de volksmond bekend als de Alla, is terecht gesloten door de burgemeester. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald.

Op 13 oktober werd er een inval gedaan in de club, waarbij er drugs en wapens zijn gevonden. Daarop is de club gesloten.

Lees ook: Club Alla jaar op slot: drugs en wapens gevonden

Agenten in burger
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake is niet over een nacht ijs gegaan, zo vertelden haar vertegenwoordigers in de rechtbank. In de periode van november 2016 tot en met augustus 2017 hebben agenten in burger verschillende misstanden geconstateerd, terwijl er in die periode ook tips over drugshandel zijn binnengekomen bij de politie en gemeente.

Grootschalige drugshandel
Volgens de gemeente wordt Alla 'structureel misbruikt voor de grootschalige handel in verboden middelen'. Personeel en leidinggevenden zouden daarbij niet optreden. Tijdens de inval waren er mensen aanwezig die de politie beschrijft als 'bekenden uit het Maastrichtse drugsmilieu'. De club zou een goede naam hebben in de plaatselijke drugswereld, zo stelt de gemeente.

Geen handel
De eigenaren bestrijden dat beeld. Dat er drugs is aangetroffen, betekent niet direct dat er ook sprake is van handel, zo verklaarden zij voor de rechter. Daarnaast zijn zij van mening dat de hoeveelheid drugs die is gevonden meevalt. In iedere willekeurige Maastrichtse uitgaansgelegenheid zou de politie een dergelijke hoeveelheid drugs kunnen vinden, zeggen de eigenaren.

Cocaïne en messen
De rechter gaat daar echter niet in mee, waardoor de sluiting voor de vastgestelde periode van een jaar van kracht blijft. Tijdens de inval werden er 48 zakjes cocaïne, negen zakjes softdrugs, twee messen en een boksbeugel gevonden. Dat was de druppel voor Penn-te Strake.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen