Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Club Alla jaar op slot: drugs en wapens gevonden

Geplaatst opzaterdag 14 oktober 2017 - 8:23

Club Alla in de Leliestraat in Maastricht gaat, onder dwang van de burgemeester van Maastricht, een jaar op slot. De politie vond er vrijdagnacht drugs en wapens tijdens een inval.

De politie laat in een verklaring weten dat er preventief is gefouilleerd en dat het pand is doorzocht.

Lees ook: Politie doet inval bij Maastrichtse dansclub Alla

Sealbags
In de club vond de politie tussen de dertig en veertig zogenaamde sealbags, doorzichtige zakjes die afgesloten kunnen worden, met cocaïne en kleine hoeveelheden hasj en hennep. Daarnaast werden er twee messen en een boksbeugel aangetroffen.

Vier aanhoudingen
Een werknemer is aangehouden, vanwege het bezit van vijf zakjes cocaïne. Ook vier andere mensen moesten mee naar het bureau, omdat ze weigerden mee te werken tijdens het fouilleren. Drie van hen zijn inmiddels weer thuis. De vierde, een 31-jarige man, zit nog vast vanwege belediging van de agenten.

Geen toeval
Het is volgens de politie geen toeval dat ze juist in de Alla binnenvielen. Er zouden veel meldingen zijn binnengekomen over drugshandel in de Maastrichtse club, terwijl gebruikers van harddrugs zich openlijk tegoed deden aan de verboden middelen.

Gezondheidsrisico
Daardoor is de exploitant volgens burgemeester Annemarie Penn-te Strake ernstig tekort geschoten. Zijn gebrek aan controle bracht 'onaanvaardbare gezondheidsrisico's' met zich mee. Daarop heeft ze besloten de club voor een jaar te sluiten.

L1 zendt komend weekend een documentaire uit over het leven in de gevangenis in Sittard. Bekijk hier een voorproefje.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen