Overslaan en naar de inhoud gaan

Claydrum viert verjaardag met techno-grootheid Jeff Mills

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 12:00

Technofeest Claydrum bestaat tien jaar en om dat te vieren wordt de Amerikaanse techno-grootheid Jeff Mills naar Maastricht gehaald.

Het verjaardagsfeest vindt op 21 september plaats in Complex langs de Maas, de club die nu al drie jaar de thuisbasis is van het populaire technofeest.

Unicum
Volgens organisator Lucas de Beamont is het een unicum dat een techno-organisatie zo succesvol is geworden in deze provincie. "Limburg was altijd het ondergeschoven kindje in Nederland wat deze subcultuur betreft, maar de afgelopen tien jaar hebben we keihard gewerkt en het resultaat mag er zijn."

Feestgangers
Claydrum vindt meerdere keren per jaar plaats. De tiende verjaardag wordt tijdens de 68ste editie gevierd. Voordat het event in de voormalige Platte Zaol neerstreek, vond het onder andere plaats in de Muziekgieterij. De eerste editie van het succesvolle festijn werd destijds in de kelder van Kadans gehouden. In dit pand zit inmiddels restaurant Tokyoto. Claydrum trekt doorgaans zo'n 1400 bezoekers. "En we groeien nog steeds", zegt De Beaumont.

Niet alleen Jeff Mills maakt zijn opwachting op 21 september. Ook Klangkuenstler, 999999999 Live en The Leap komen die dag naar de provinciehoofdstad.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen