Overslaan en naar de inhoud gaan

Claydrum viert verjaardag met techno-grootheid Jeff Mills

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 12:00

Technofeest Claydrum bestaat tien jaar en om dat te vieren wordt de Amerikaanse techno-grootheid Jeff Mills naar Maastricht gehaald.

Het verjaardagsfeest vindt op 21 september plaats in Complex langs de Maas, de club die nu al drie jaar de thuisbasis is van het populaire technofeest.

Unicum
Volgens organisator Lucas de Beamont is het een unicum dat een techno-organisatie zo succesvol is geworden in deze provincie. "Limburg was altijd het ondergeschoven kindje in Nederland wat deze subcultuur betreft, maar de afgelopen tien jaar hebben we keihard gewerkt en het resultaat mag er zijn."

Feestgangers
Claydrum vindt meerdere keren per jaar plaats. De tiende verjaardag wordt tijdens de 68ste editie gevierd. Voordat het event in de voormalige Platte Zaol neerstreek, vond het onder andere plaats in de Muziekgieterij. De eerste editie van het succesvolle festijn werd destijds in de kelder van Kadans gehouden. In dit pand zit inmiddels restaurant Tokyoto. Claydrum trekt doorgaans zo'n 1400 bezoekers. "En we groeien nog steeds", zegt De Beaumont.

Niet alleen Jeff Mills maakt zijn opwachting op 21 september. Ook Klangkuenstler, 999999999 Live en The Leap komen die dag naar de provinciehoofdstad.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen