Overslaan en naar de inhoud gaan

Claydrum viert verjaardag met techno-grootheid Jeff Mills

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 12:00

Technofeest Claydrum bestaat tien jaar en om dat te vieren wordt de Amerikaanse techno-grootheid Jeff Mills naar Maastricht gehaald.

Het verjaardagsfeest vindt op 21 september plaats in Complex langs de Maas, de club die nu al drie jaar de thuisbasis is van het populaire technofeest.

Unicum
Volgens organisator Lucas de Beamont is het een unicum dat een techno-organisatie zo succesvol is geworden in deze provincie. "Limburg was altijd het ondergeschoven kindje in Nederland wat deze subcultuur betreft, maar de afgelopen tien jaar hebben we keihard gewerkt en het resultaat mag er zijn."

Feestgangers
Claydrum vindt meerdere keren per jaar plaats. De tiende verjaardag wordt tijdens de 68ste editie gevierd. Voordat het event in de voormalige Platte Zaol neerstreek, vond het onder andere plaats in de Muziekgieterij. De eerste editie van het succesvolle festijn werd destijds in de kelder van Kadans gehouden. In dit pand zit inmiddels restaurant Tokyoto. Claydrum trekt doorgaans zo'n 1400 bezoekers. "En we groeien nog steeds", zegt De Beaumont.

Niet alleen Jeff Mills maakt zijn opwachting op 21 september. Ook Klangkuenstler, 999999999 Live en The Leap komen die dag naar de provinciehoofdstad.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen