Overslaan en naar de inhoud gaan

Clauscentrale gaat België voorlopig niet van stroom voorzien

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 18:31

De Clauscentrale in Maasbracht gaat België voorlopig niet van elektriciteit voorzien. Minister Eric Wiebes heeft geen toestemming gegeven voor een directe kabel tussen de gascentrale en het Belgische stroomnet.

Dat meldt De Limburger.

Belgische interesse
België is geïnteresseerd in stroom van de Clauscentrale als compensatie voor de beoogde sluiting van de twee kerncentrales in 2025. RWE, de eigenaar van de centrale in Maasbracht, had hier ook wel oren naar en was bereid om een 13 kilometer lange kabel aan te leggen. De minister zag dit niet zitten.

Storingen
Hij heeft nu definitief geen toestemming gegeven. Omdat de kabel door Nederland zou moeten lopen vreesde hij voor storingen op hoogspanningskabels. Bovendien past de aanleg van de kabel niet in het bestemmingsplan van de gemeente Echt-Susteren.

Zorgen
Het provinciebestuur maakte zich eerder al grote zorgen over de plannen. Gevreesd werd dat de elektriciteitsvoorziening in Limburg eronder zou lijden als de Clauscentrale alleen nog maar stroom zou leveren aan België.

Lees ook: 'Stroom Clauscentrale ook voor Nederlands-Limburg'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen