Clauscentrale Maasrbacht stock

Clauscentrale produceert na pauze van zes jaar weer stroom

De Clauscentrale bij Maasbracht is sinds donderdag weer aangesloten op het elektriciteitsnet.

Clauscentrale Maasrbacht stock
Clauscentrale gaat België voorlopig niet van stroom voorzien

De Clauscentrale in Maasbracht gaat België voorlopig niet van elektriciteit voorzien. Minister Eric Wiebes heeft geen toestemming gegeven voor een directe kabel tussen de gascentrale en het Belgische stroomnet.

Clauscentrale Maasrbacht stock
'Stroom Clauscentrale ook voor Nederlands-Limburg'

Het provinciebestuur maakt zich grote zorgen over de elektriciteitsvoorziening in Limburg als de Clauscentrale in Maasbracht alleen nog maar stroom levert aan België en niet meer op het Nederlandse net is aangesloten.

Clauscentrale Maasbracht
'Stroom Clauscentrale naar België risico voor Nederland'

De plannen om de elektriciteitscentrale in Maasbracht te koppelen aan het Belgische stroomnet baren minister Eric Wiebes (Klimaat en Economische Zaken) zorgen.

Clauscentrale Maasbracht
Kleine brand op terrein Clauscentrale

Op het terrein van de Clauscentrale in Maasbracht heeft donderdagavond een kleine brand gewoed.

RWE haalt personeel Clauscentrale bij andere centrales

De ongeveer 35 mensen die aan de slag gaan bij het opnieuw opstarten van de Clauscentrale in Maasbracht, komen van andere centrales van energiebedrijf RWE.

Clauscentrale Maasbracht in 2020 weer op stoom

Na jaren gesloten te zijn geweest, wordt de Clauscentrale in Maasbracht weer opgestart. Vanaf eind 2020 is de centrale weer op stoom.

GroenLinks: 'tikkende tijdbom Tihange snel sluiten'

GroenLinks gaat vrijdag in het Limburgs Parlement mondelinge vragen stellen over het eventueel langer open houden van de kerncentrale in het Waalse Tihange, zo'n 30 kilometer van Maastricht.

Duits rapport: Belgische kerncentrales kunnen snel dicht

België zou in 2025 alle kerncentrales kunnen sluiten. Duitsland en Nederland kunnen in principe genoeg stroom leveren om België niet in het donker te laten zitten.

Maasgouw: nieuwe weg ondanks slapende centrale

Maasgouw gaat door met het werken aan een nieuwe weg bij de Clauscentrale, ondanks dat deze nog jaren stil zal liggen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten