Overslaan en naar de inhoud gaan

Claudia Rompen hogerop in Denemarken

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 11:25

Handbalster Claudia Rompen verruilt haar huidige ploeg Sonderjyske voor Horsens HK.

Die laatste club werd kampioen en is daardoor zeker van een plaats in de hoogste Deense divisie. Sonderjyske daarentegen speelt vooralsnog play-offs om te promoveren.

Transfer
De 22-jarige keepster uit Mechelen speelde vanaf 2017 bij Sonderjyske, de handbalclub van de Deense steden Aabenraa en Sønderborg. Komend seizoen wordt dat Horsens HK uit Solrød.

Loopbaan
Daarvoor speelde ze bij HandbaL Venlo, V&L uit Geleen en begon ze haar carrière bij MenG Optimo uit Gulpen. Daarnaast doorliep Rompen alle jeugdteams van Oranje.

Net niet
In het seizoen 2016/2017 werd de Mechelse genomineerd voor beste keepster van het jaar in de eredivisie. Ze greep echter naast de prijs, die ging naar Yara ten Holte van SERCODAK Dalfsen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen