Overslaan en naar de inhoud gaan

Claimclub mag processtukken oud-ING-baas niet inzien

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 13:45

Wat er is besproken in de witwaszaak rond ING wordt niet gedeeld met Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI). Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een brief van het Functioneel Parket aan de claimclub van financieel activist Pieter Lakeman.

Die had om inzage gevraagd als voorbereiding op de strafzaak tegen de uit Simpelveld afkomstige oud-ING-topman Ralph Hamers.

Ander strafrechtelijk onderzoek
Dat er al eens onderzoek naar de bank en het handelen van zijn bestuurders gedaan is, betekent niet dat SOBI die stukken ook in mag zien. Het gaat om een ander strafrechtelijk onderzoek, stelt het Functioneel Parket in het schrijven dat is ingezien door de krant. Eerdere processtukken blijven daarmee gesloten.

Lees ook: Oud-ING-baas wees naar medebestuurders in rechtszaak

Zaak heropenen
ING schikte in 2018 voor 775 miljoen euro in een zaak waarin was gebleken dat de bank onvoldoende onderzoek had verricht naar verdachte geldstromen. Eind 2020 besloot het Gerechtshof in Den Haag dat de zaak heropend moest worden. ING had strafvervolging afgekocht, maar dat pleitte Hamers niet automatisch vrij, zo oordeelde de rechter.

Lees ook: Oud-topman Hamers van ING wordt vervolgd voor witwassen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen