Telefoongebruik achter stuur: aantal boetes flink toegenomen

Het aantal boetes voor telefoongebruik achter het stuur is weer toegenomen. In Sittard-Geleen werden vorig jaar de meeste boetes uitgedeeld van Limburg.

Minder boetes voor hardrijders binnen bebouwde kom

Er werden vorig jaar in Limburg 224.140 boetes uitgeschreven aan automobilisten die te hard reden binnen de bebouwde kom. In 1.076 gevallen ging het om overtredingen van meer dan dertig kilometer per uur.

Limburgers meer dan 30 miljoen kwijt aan snelheidsboetes

Limburgse automobilisten zijn in 2018 maar liefst 512.452 keer op de bon geslingerd voor te hard rijden. In totaal vloeide er bijna 31 miljoen euro naar de staatskas.

Relatief weinig boetes voor handheld bellen in Limburg

Op de Limburgse wegen worden relatief weinig boetes voor handheld bellen uitgedeeld. Per 100 kilometer asfalt slingerde de politie 'slechts' zestien weggebruikers op de bon.

Amper boetes voor niet opruimen hondenpoep

De Limburgse politie heeft afgelopen jaar slechts 39 keer een hondeneigenaar op de bon geslingerd omdat zij de poep van hun viervoeter niet hadden opgeruimd.

Voorlopig geen trajectcontrole in A2-tunnels Maastricht

Voorlopig is er nog geen trajectcontrole in de A2-tunnels in Maastricht. En dat betekent dat hardrijders komende weken veel minder risico lopen op een boete.

13.000 weggebruikers gecontroleerd in en rond Valkenburg

De politie heeft tijdens de grootscheepse verkeerscontrole die donderdagmiddag en -avond in en rond Valkenburg werd gehouden, ruim 13.000 weggebruikers aan een controle onderworpen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV