Telefoongebruik achter stuur: aantal boetes flink toegenomen

Het aantal boetes voor telefoongebruik achter het stuur is weer toegenomen. In Sittard-Geleen werden vorig jaar de meeste boetes uitgedeeld van Limburg.

Minder boetes voor hardrijders binnen bebouwde kom

Er werden vorig jaar in Limburg 224.140 boetes uitgeschreven aan automobilisten die te hard reden binnen de bebouwde kom. In 1.076 gevallen ging het om overtredingen van meer dan dertig kilometer per uur.

Limburgers meer dan 30 miljoen kwijt aan snelheidsboetes

Limburgse automobilisten zijn in 2018 maar liefst 512.452 keer op de bon geslingerd voor te hard rijden. In totaal vloeide er bijna 31 miljoen euro naar de staatskas.

Relatief weinig boetes voor handheld bellen in Limburg

Op de Limburgse wegen worden relatief weinig boetes voor handheld bellen uitgedeeld. Per 100 kilometer asfalt slingerde de politie 'slechts' zestien weggebruikers op de bon.

Amper boetes voor niet opruimen hondenpoep

De Limburgse politie heeft afgelopen jaar slechts 39 keer een hondeneigenaar op de bon geslingerd omdat zij de poep van hun viervoeter niet hadden opgeruimd.

Voorlopig geen trajectcontrole in A2-tunnels Maastricht

Voorlopig is er nog geen trajectcontrole in de A2-tunnels in Maastricht. En dat betekent dat hardrijders komende weken veel minder risico lopen op een boete.

13.000 weggebruikers gecontroleerd in en rond Valkenburg

De politie heeft tijdens de grootscheepse verkeerscontrole die donderdagmiddag en -avond in en rond Valkenburg werd gehouden, ruim 13.000 weggebruikers aan een controle onderworpen.

Politie Limburg jaagt op achterstallige boetes

De komende tijd besteedt de politie in Limburg extra aandacht aan het innen van nog niet-betaalde boetes.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!