Overslaan en naar de inhoud gaan

CitySwim Roermond nu al vol, aanmeldingen stopgezet

Geplaatst opdinsdag 29 augustus 2017 - 20:50

Inschrijven voor de CitySwim in Roermond kan niet meer. De organisatie heeft de aanmeldingen vroegtijdig stopgezet na de grote toeloop van de laatste weken.

"We moeten het evenement beheersbaar houden", zegt initiatiefnemer Leon op de Coul. "Het is voor het eerst dat Roermond een CitySwim organiseert. In deze eerste editie willen we niet meer dan 265 deelnemers laten zwemmen", aldus Op de Coul.

Gevaar
"We willen waarmaken wat we beloofd hebben. Iedere deelnemer krijgt bijvoorbeeld een trainingspak en een pastamaaltijd. Met de toeloop van de laatste weken dreigde dat in gevaar te komen. Met het huidige aantal van 265 deelnemers kunnen we een geweldig en veilig evenement garanderen".

De Roer en de Maas
De CitySwim in Roermond vindt plaats op zaterdag 2 september. De deelnemers zwemmen in de riveren de Roer en de Maas, met afstanden die variëren van 500 meter tot 2 kilometer. Vanaf de Roerkade in het centrum starten de zwemmers in groepen van dertig. De opbrengst van de CitySwim gaat naar het Toon Hermans Huis in Roermond. Het steven is om via sponsoring van de deelnemers 75 duizend euro op te halen.

Live
L1 zendt de CitySwim op zaterdag live uit van 19.30 - 20.00 uur. De race met badeendjes in de Roer is vanaf 17.30 live te volgen via L1 Facebook. In de Duckrace worden 800 eendjes te water gelaten, die drijvend de afstand richting de Stenen Brug moeten afleggen

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen