Overslaan en naar de inhoud gaan

CitySwim Roermond nu al vol, aanmeldingen stopgezet

Geplaatst opdinsdag 29 augustus 2017 - 20:50

Inschrijven voor de CitySwim in Roermond kan niet meer. De organisatie heeft de aanmeldingen vroegtijdig stopgezet na de grote toeloop van de laatste weken.

"We moeten het evenement beheersbaar houden", zegt initiatiefnemer Leon op de Coul. "Het is voor het eerst dat Roermond een CitySwim organiseert. In deze eerste editie willen we niet meer dan 265 deelnemers laten zwemmen", aldus Op de Coul.

Gevaar
"We willen waarmaken wat we beloofd hebben. Iedere deelnemer krijgt bijvoorbeeld een trainingspak en een pastamaaltijd. Met de toeloop van de laatste weken dreigde dat in gevaar te komen. Met het huidige aantal van 265 deelnemers kunnen we een geweldig en veilig evenement garanderen".

De Roer en de Maas
De CitySwim in Roermond vindt plaats op zaterdag 2 september. De deelnemers zwemmen in de riveren de Roer en de Maas, met afstanden die variƫren van 500 meter tot 2 kilometer. Vanaf de Roerkade in het centrum starten de zwemmers in groepen van dertig. De opbrengst van de CitySwim gaat naar het Toon Hermans Huis in Roermond. Het steven is om via sponsoring van de deelnemers 75 duizend euro op te halen.

Live
L1 zendt de CitySwim op zaterdag live uit van 19.30 - 20.00 uur. De race met badeendjes in de Roer is vanaf 17.30 live te volgen via L1 Facebook. In de Duckrace worden 800 eendjes te water gelaten, die drijvend de afstand richting de Stenen Brug moeten afleggen

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen