Overslaan en naar de inhoud gaan

Citaverde onderzoekt verhuizing paardenopleiding

Geplaatst opdinsdag 4 oktober 2016 - 6:05

De mbo-scholenkoepel Citaverde in Roermond onderzoekt of het de praktijklessen van de paardenopleiding kan verhuizen naar Weert.

Nu krijgen de leerlingen naast theorie in Roermond, twee dagen praktijklessen in Echt.

Hippische campus
In Weert-West moet een hippische campus verrijzen, zo staat in het Limburg Paardensportplan. Behalve een plots aangelegde buitenrijbak, ligt er nu nog geen enkele educatieve voorziening. "Maar daar zijn we mee bezig", zegt Jacq Solberg, van de stichting i.o. Van Horne Hippique die het plan van de grond moet tillen.

Opleiding
De hippische sportbond KNHS is bij een stal in Weert al begonnen met de lessen tot basisinstructeur. Die opleiding moet op termijn ook verhuizen naar de nog te bouwen binnenhal en leslokalen in het gebied Weert-West, zegt Solberg.

Verhuizing
Bestuurder Ans Christophe van Citaverde zegt dat rond Kerstmis duidelijk moet zijn of de praktijklocatie van Echt naar Weert verkast. Waar leerlingen die geen eigen paard hebben, deze dan kunnen huren, is ook nog onderwerp van onderzoek, zegt Christophe.

De mbo-opleiding paardenhouderij/-sport is de enige in zijn soort in Limburg.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Treinen stoppen op zijn vroegst donderdag weer in Roermond
Fusieplannen voor Citaverde-scholen
School moet 'pestende' leerling van rechter weer toelaten
Limburgse scholen gaan voor nieuw onderwijs: de tienerschool
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen