Overslaan en naar de inhoud gaan

Circusterreur Heerlen: 'Schaam me dat ik Heksenberger ben'

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 20:41

Het in de Heerlense wijk Heksenberg neergestreken circus Freiwald wordt geteisterd door hangjongeren. Het circus én buurtbewoners zijn de misdragingen meer dan zat.

"Door de jeugd wordt alles kapotgemaakt, vreselijk", zegt een ontdane buurtbewoonster. "Ik schaam me dat ik een Heksenberger ben!"

Lees ook: Heerlense hangjeugd terroriseert circus: dieren bekogeld

Terroriseren en intimideren
De jongeren terroriseren én intimideren het circus. "Ze gooien met stenen in de wagens van de dieren, en zijn in de wagens gaan zitten. Ze zijn ook de tent in gegaan, hebben popcorn gestolen en rennen de tent tijdens de voorstelling in en uit", zegt een betrokkene bij het circus.

Uitschelden
Volgens de betrokkene is niet alleen het circuspersoneel slachtoffer van de onverlaten. "Ze schelden mensen uit, zowel de mensen die hier in de buurt wonen als de circusmensen. Ze gooien ook met de stenen tegen de wagens waar de mensen in wonen, waar ook kinderen in zitten."

Blij met de steun
Buurtbewoners verklaren zich solidair met het circus en gaan beurtelings surveilleren, om te voorkomen dat het opnieuw uit de hand loopt. Ook heeft de politie toegezegd een extra oogje in het zeil te houden. "Voor ons helpt het in ieder geval", zegt een medewerker van het circus. "We zijn blij dat de mensen in Heerlen ons circus steunen."

Lees ook: Vandalen beplakken borden circus met dierenleedstickers

Vandalisme
Freiwald werd al eerder door vandalen geteisterd. Vorige week werden reclameborden van het circus beklad met stickers in Hoensbroek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen