Overslaan en naar de inhoud gaan

Circusterreur Heerlen: 'Schaam me dat ik Heksenberger ben'

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 20:41

Het in de Heerlense wijk Heksenberg neergestreken circus Freiwald wordt geteisterd door hangjongeren. Het circus én buurtbewoners zijn de misdragingen meer dan zat.

"Door de jeugd wordt alles kapotgemaakt, vreselijk", zegt een ontdane buurtbewoonster. "Ik schaam me dat ik een Heksenberger ben!"

Lees ook: Heerlense hangjeugd terroriseert circus: dieren bekogeld

Terroriseren en intimideren
De jongeren terroriseren én intimideren het circus. "Ze gooien met stenen in de wagens van de dieren, en zijn in de wagens gaan zitten. Ze zijn ook de tent in gegaan, hebben popcorn gestolen en rennen de tent tijdens de voorstelling in en uit", zegt een betrokkene bij het circus.

Uitschelden
Volgens de betrokkene is niet alleen het circuspersoneel slachtoffer van de onverlaten. "Ze schelden mensen uit, zowel de mensen die hier in de buurt wonen als de circusmensen. Ze gooien ook met de stenen tegen de wagens waar de mensen in wonen, waar ook kinderen in zitten."

Blij met de steun
Buurtbewoners verklaren zich solidair met het circus en gaan beurtelings surveilleren, om te voorkomen dat het opnieuw uit de hand loopt. Ook heeft de politie toegezegd een extra oogje in het zeil te houden. "Voor ons helpt het in ieder geval", zegt een medewerker van het circus. "We zijn blij dat de mensen in Heerlen ons circus steunen."

Lees ook: Vandalen beplakken borden circus met dierenleedstickers

Vandalisme
Freiwald werd al eerder door vandalen geteisterd. Vorige week werden reclameborden van het circus beklad met stickers in Hoensbroek.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen