Overslaan en naar de inhoud gaan

Circushond spoorloos: clownsact valt in het water

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 17:04

Circus Barani zit in zak en as vanwege de verdwijning, en mogelijk zelfs diefstal, van circushond Bella.

Het vuilnisbakkenrasje, een kruising tussen een chihuahua en een jack russell-terrier, verdween maandag spoorloos vanaf het circuskampement in Maasbracht.

Boerderijdieren
Het familiecircus met honden, boerderijdieren en zelfs een circuskat sloeg daar zaterdag de tent op bij het Europapark. De tijd dringt om het hondje terug te vinden, want zondag trekt de circuskaravaan verder.

Clownsact
De verdwijning van circushond Bella zorgt bij Circus Barani niet alleen voor verdriet, maar ook voor een probleem in de voorstelling. "Bella is een van de vijf honden die meedoet aan de voorstellingen", vertelt eigenares Amber Blokker. "Bella heeft een grote rol in het clownsnummer. Sinds ze is verdwenen hebben we die act dus niet meer kunnen doen."

Vrijwilligers
Om het dier terug te vinden heeft het circus een groep vrijwilligers ingeschakeld. Met speurhonden konden zij Bella wel traceren, maar het geurspoor stopte heel abrupt. De hondenspeurders vermoedden daarom dat Bella is gestolen.

Orthopedische schoen
Een verdachte hebben ze ook al op het oog. "We denken dat het hondje is meegenomen door een man die een paar keer in de buurt van het circus rondhing, en tevergeefs heeft geprobeerd om Bella te lokken", zegt Pam Douven van dierenspeurgroep Vermiste Honden Brunssummerheide E.O. "Voor zover wij weten gaat het om een wat dikkige, kalende man die orthopedisch schoeisel droeg."

Weg naar huis
Volgens Douven is de verdwijning van Bella extra dramatisch, omdat een circushond geen vast adres heeft en dus ook nooit zelf de weg naar huis kan vinden. En er is haast bij, want komende week staat de tent in Grubbenvorst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen