Overslaan en naar de inhoud gaan

Circushond spoorloos: clownsact valt in het water

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 17:04

Circus Barani zit in zak en as vanwege de verdwijning, en mogelijk zelfs diefstal, van circushond Bella.

Het vuilnisbakkenrasje, een kruising tussen een chihuahua en een jack russell-terrier, verdween maandag spoorloos vanaf het circuskampement in Maasbracht.

Boerderijdieren
Het familiecircus met honden, boerderijdieren en zelfs een circuskat sloeg daar zaterdag de tent op bij het Europapark. De tijd dringt om het hondje terug te vinden, want zondag trekt de circuskaravaan verder.

Clownsact
De verdwijning van circushond Bella zorgt bij Circus Barani niet alleen voor verdriet, maar ook voor een probleem in de voorstelling. "Bella is een van de vijf honden die meedoet aan de voorstellingen", vertelt eigenares Amber Blokker. "Bella heeft een grote rol in het clownsnummer. Sinds ze is verdwenen hebben we die act dus niet meer kunnen doen."

Vrijwilligers
Om het dier terug te vinden heeft het circus een groep vrijwilligers ingeschakeld. Met speurhonden konden zij Bella wel traceren, maar het geurspoor stopte heel abrupt. De hondenspeurders vermoedden daarom dat Bella is gestolen.

Orthopedische schoen
Een verdachte hebben ze ook al op het oog. "We denken dat het hondje is meegenomen door een man die een paar keer in de buurt van het circus rondhing, en tevergeefs heeft geprobeerd om Bella te lokken", zegt Pam Douven van dierenspeurgroep Vermiste Honden Brunssummerheide E.O. "Voor zover wij weten gaat het om een wat dikkige, kalende man die orthopedisch schoeisel droeg."

Weg naar huis
Volgens Douven is de verdwijning van Bella extra dramatisch, omdat een circushond geen vast adres heeft en dus ook nooit zelf de weg naar huis kan vinden. En er is haast bij, want komende week staat de tent in Grubbenvorst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen