Overslaan en naar de inhoud gaan

Circushond spoorloos: clownsact valt in het water

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 17:04

Circus Barani zit in zak en as vanwege de verdwijning, en mogelijk zelfs diefstal, van circushond Bella.

Het vuilnisbakkenrasje, een kruising tussen een chihuahua en een jack russell-terrier, verdween maandag spoorloos vanaf het circuskampement in Maasbracht.

Boerderijdieren
Het familiecircus met honden, boerderijdieren en zelfs een circuskat sloeg daar zaterdag de tent op bij het Europapark. De tijd dringt om het hondje terug te vinden, want zondag trekt de circuskaravaan verder.

Clownsact
De verdwijning van circushond Bella zorgt bij Circus Barani niet alleen voor verdriet, maar ook voor een probleem in de voorstelling. "Bella is een van de vijf honden die meedoet aan de voorstellingen", vertelt eigenares Amber Blokker. "Bella heeft een grote rol in het clownsnummer. Sinds ze is verdwenen hebben we die act dus niet meer kunnen doen."

Vrijwilligers
Om het dier terug te vinden heeft het circus een groep vrijwilligers ingeschakeld. Met speurhonden konden zij Bella wel traceren, maar het geurspoor stopte heel abrupt. De hondenspeurders vermoedden daarom dat Bella is gestolen.

Orthopedische schoen
Een verdachte hebben ze ook al op het oog. "We denken dat het hondje is meegenomen door een man die een paar keer in de buurt van het circus rondhing, en tevergeefs heeft geprobeerd om Bella te lokken", zegt Pam Douven van dierenspeurgroep Vermiste Honden Brunssummerheide E.O. "Voor zover wij weten gaat het om een wat dikkige, kalende man die orthopedisch schoeisel droeg."

Weg naar huis
Volgens Douven is de verdwijning van Bella extra dramatisch, omdat een circushond geen vast adres heeft en dus ook nooit zelf de weg naar huis kan vinden. En er is haast bij, want komende week staat de tent in Grubbenvorst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen