Overslaan en naar de inhoud gaan

Circushond spoorloos: clownsact valt in het water

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 17:04

Circus Barani zit in zak en as vanwege de verdwijning, en mogelijk zelfs diefstal, van circushond Bella.

Het vuilnisbakkenrasje, een kruising tussen een chihuahua en een jack russell-terrier, verdween maandag spoorloos vanaf het circuskampement in Maasbracht.

Boerderijdieren
Het familiecircus met honden, boerderijdieren en zelfs een circuskat sloeg daar zaterdag de tent op bij het Europapark. De tijd dringt om het hondje terug te vinden, want zondag trekt de circuskaravaan verder.

Clownsact
De verdwijning van circushond Bella zorgt bij Circus Barani niet alleen voor verdriet, maar ook voor een probleem in de voorstelling. "Bella is een van de vijf honden die meedoet aan de voorstellingen", vertelt eigenares Amber Blokker. "Bella heeft een grote rol in het clownsnummer. Sinds ze is verdwenen hebben we die act dus niet meer kunnen doen."

Vrijwilligers
Om het dier terug te vinden heeft het circus een groep vrijwilligers ingeschakeld. Met speurhonden konden zij Bella wel traceren, maar het geurspoor stopte heel abrupt. De hondenspeurders vermoedden daarom dat Bella is gestolen.

Orthopedische schoen
Een verdachte hebben ze ook al op het oog. "We denken dat het hondje is meegenomen door een man die een paar keer in de buurt van het circus rondhing, en tevergeefs heeft geprobeerd om Bella te lokken", zegt Pam Douven van dierenspeurgroep Vermiste Honden Brunssummerheide E.O. "Voor zover wij weten gaat het om een wat dikkige, kalende man die orthopedisch schoeisel droeg."

Weg naar huis
Volgens Douven is de verdwijning van Bella extra dramatisch, omdat een circushond geen vast adres heeft en dus ook nooit zelf de weg naar huis kan vinden. En er is haast bij, want komende week staat de tent in Grubbenvorst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen