Overslaan en naar de inhoud gaan

Circus met olifant en zebra's gestrand op industrieterrein

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 15:05

Circus Freiwald 'pauzeert' noodgedwongen op een verlaten industrieterrein in Venlo.

Wie vanuit Venlo naar Duitsland rijdt kan oog in oog komen te staan met een dromedaris, paarden, zebra's en zelfs een olifant. Een woordvoerder van de gemeente heeft bevestigd dat de dieren tijdelijk in Venlo mogen blijven.

Stormschade
Het circuspersoneel heeft laten weten dat het circus met de kerst in Venlo haar tenten had opgeslagen op het Kazerneterrein in Blerick. Door stormschade en het uitvallen van een tourmanager vroeg het circus om langer in Venlo te mogen blijven. De gemeente stemde toe, maar door de Venloop moest het circus verkassen. Zij kregen van de gemeente een plek langs de grens.

Duitsland
Volgens een medewerkster van het circus is de standplaats van Circus Freiwald diep in Duitsland, maar ze hebben de meeste optredens in Nederland. De medewerkster kon echter niet vertellen wanneer de eerste voorstelling weer is. Ook op de website staat dat er nog geen nieuwe optredens bekend zijn.

De gemeente Venlo geeft aan dat ze volgens afspraak tot 9 april mogen blijven, dan moeten ze weer verder trekken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen