Overslaan en naar de inhoud gaan

'Circuit Zandvoort past bij agressieve rijstijl Verstappen'

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 6:00

Het circuit van Zandvoort is op Max Verstappen zijn lijf geschreven. Dat verwacht autocoureur Milou Mets uit Bingelrade. "De kombochten gaan voor heel veel spektakel zorgen in de Formule 1."

Milou Mets rijdt zelf al vijftien jaar bochten met een schuine helling. Op dit moment wordt de baan aangelegd op het circuit van Zandvoort. In het verleden zijn er wel circuits geweest met de bijzondere bocht. Maar de huidige generatie Formule 1-coureurs heeft er nog geen kennis mee gemaakt.

Droogtrommel
"En dat maakt het bijzonder. Het is voor alle coureurs nieuw. Ze zijn het niet gewend om de hoogte in te gaan." Dat is Milou Mets zelf wel. Haar vaste trainingsbaan is Raceway Venray. Op de grote 'oval' sturen coureurs hun bolides met ruim 200 kilometer per uur over de baan met een stijgingspercentage van 50 procent. "Je moet het zien als een droogtrommel. Hoe harder hij draait, hoe meer de was naar buiten wordt gedrukt."

Compromis
Het principe is hetzelfde maar de banen in Venray en Zandvoort zijn natuurlijk behoorlijk verschillend. Zo hebben de bochten in Zandvoort een stijgingspercentage van 32 en van bijna 50 procent. Bovendien rijden ze in Venray alleen linksom op de baan, in Zandvoort is er één bocht naar links en één bocht naar rechts. En dat maakt het uitdagend voor de monteurs van de Formule 1-auto's. "Er moet een goed compromis gevonden worden. De auto moet zowel links als rechts goed in de bocht liggen maar ze moeten ook presteren op het rechte stuk."

Agressieve rijstijl
Mets verwacht dat het circuit van Zandvoort goed bij Verstappen past met zijn agressieve rijstijl. "Ze willen met de bochten 'close-racing' bewerkstelligen. Dat betekent dat twee auto's met dezelfde snelheid naast elkaar door de bocht gaan. Dat kan Max als geen ander."

3 mei is de Formule 1-race in Zandvoort.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen