Overslaan en naar de inhoud gaan

'Circuit Zandvoort past bij agressieve rijstijl Verstappen'

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 6:00

Het circuit van Zandvoort is op Max Verstappen zijn lijf geschreven. Dat verwacht autocoureur Milou Mets uit Bingelrade. "De kombochten gaan voor heel veel spektakel zorgen in de Formule 1."

Milou Mets rijdt zelf al vijftien jaar bochten met een schuine helling. Op dit moment wordt de baan aangelegd op het circuit van Zandvoort. In het verleden zijn er wel circuits geweest met de bijzondere bocht. Maar de huidige generatie Formule 1-coureurs heeft er nog geen kennis mee gemaakt.

Droogtrommel
"En dat maakt het bijzonder. Het is voor alle coureurs nieuw. Ze zijn het niet gewend om de hoogte in te gaan." Dat is Milou Mets zelf wel. Haar vaste trainingsbaan is Raceway Venray. Op de grote 'oval' sturen coureurs hun bolides met ruim 200 kilometer per uur over de baan met een stijgingspercentage van 50 procent. "Je moet het zien als een droogtrommel. Hoe harder hij draait, hoe meer de was naar buiten wordt gedrukt."

Compromis
Het principe is hetzelfde maar de banen in Venray en Zandvoort zijn natuurlijk behoorlijk verschillend. Zo hebben de bochten in Zandvoort een stijgingspercentage van 32 en van bijna 50 procent. Bovendien rijden ze in Venray alleen linksom op de baan, in Zandvoort is er één bocht naar links en één bocht naar rechts. En dat maakt het uitdagend voor de monteurs van de Formule 1-auto's. "Er moet een goed compromis gevonden worden. De auto moet zowel links als rechts goed in de bocht liggen maar ze moeten ook presteren op het rechte stuk."

Agressieve rijstijl
Mets verwacht dat het circuit van Zandvoort goed bij Verstappen past met zijn agressieve rijstijl. "Ze willen met de bochten 'close-racing' bewerkstelligen. Dat betekent dat twee auto's met dezelfde snelheid naast elkaar door de bocht gaan. Dat kan Max als geen ander."

3 mei is de Formule 1-race in Zandvoort.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen