Overslaan en naar de inhoud gaan

Ciran ontkent beschuldigingen Zembla

Geplaatst opdonderdag 2 maart 2017 - 10:38

Revalidatie-instelling Ciran, met het hoofdkantoor in Venlo, betreurt de 'eenzijdige en onjuiste beeldvorming' over haar werkwijze.

Dat schrijft ze in een persbericht naar aanleiding van het tv-programma Zembla.

Vreemde behandelingen
Zembla meldde woensdagavond dat Ciran te hoge declaraties zou indienen bij zorgverzekeraars en vreemde behandeltrajecten erop na zou houden. Zo zou Ciran te veel aan kosten voor de intake hebben gedeclareerd bij zorgverzekeraars, waaronder Zilveren Kruis en VGZ. Volgens Zilveren Kruis worden er per intake honderden euro’s teveel in rekening gebracht. Zilveren Kruis en Ciran hebben inmiddels met elkaar nieuwe tarief-afspraken gemaakt.

Lees ook: Zorginstelling Ciran vraagt te veel voor intake en revalidatie

Patiënten
Voor de reportage in Zembla sprak het programma met 22 patiënten en 14 (oud-)medewerkers van Ciran. Allemaal uiten ze ernstige tot zeer ernstige klachten over deze zorginstelling als het gaat om de declaraties en de behandelingen.

Drie keer Limburg
De revalidatie-instelling heeft 19 vestigingen, behandelt jaarlijks ruim 4000 patiënten en heeft een jaaromzet van ruim 40 miljoen euro. In Limburg zijn er vestigingen in Venlo (hoofdkantoor), Roermond en Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorginstelling Ciran vraagt te veel voor intake en revalidatie
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Limburgs bedrijf had veilig alternatief kunstgraskorrels
Besmette geitenhouder: ‘Ik heb niets geheim gehouden’
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen