Overslaan en naar de inhoud gaan

Ciran ontkent beschuldigingen Zembla

Geplaatst opdonderdag 2 maart 2017 - 10:38

Revalidatie-instelling Ciran, met het hoofdkantoor in Venlo, betreurt de 'eenzijdige en onjuiste beeldvorming' over haar werkwijze.

Dat schrijft ze in een persbericht naar aanleiding van het tv-programma Zembla.

Vreemde behandelingen
Zembla meldde woensdagavond dat Ciran te hoge declaraties zou indienen bij zorgverzekeraars en vreemde behandeltrajecten erop na zou houden. Zo zou Ciran te veel aan kosten voor de intake hebben gedeclareerd bij zorgverzekeraars, waaronder Zilveren Kruis en VGZ. Volgens Zilveren Kruis worden er per intake honderden euro’s teveel in rekening gebracht. Zilveren Kruis en Ciran hebben inmiddels met elkaar nieuwe tarief-afspraken gemaakt.

Lees ook: Zorginstelling Ciran vraagt te veel voor intake en revalidatie

Patiënten
Voor de reportage in Zembla sprak het programma met 22 patiënten en 14 (oud-)medewerkers van Ciran. Allemaal uiten ze ernstige tot zeer ernstige klachten over deze zorginstelling als het gaat om de declaraties en de behandelingen.

Drie keer Limburg
De revalidatie-instelling heeft 19 vestigingen, behandelt jaarlijks ruim 4000 patiënten en heeft een jaaromzet van ruim 40 miljoen euro. In Limburg zijn er vestigingen in Venlo (hoofdkantoor), Roermond en Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorginstelling Ciran vraagt te veel voor intake en revalidatie
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Limburgs bedrijf had veilig alternatief kunstgraskorrels
Besmette geitenhouder: ‘Ik heb niets geheim gehouden’
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen