Tien filmmakers in spé naar filmfestival Cannes

Tien talenten van CineSud in Heerlen zijn dit jaar de uitverkorenen om mee te gaan naar het filmfestival in Cannes.

Opnieuw geld voor talentvolle filmmakers met goed idee

Een droomstart voor filmmakers: er wordt opnieuw een budget van dertienduizend euro beschikbaar gesteld voor een eigen speelfilm of documentaire.

Fries filmplatform naar Limburgs idee

Friesland krijgt een platform voor films, geheel naar Limburgs idee. Initiatiefnemer en producent Elbe Stevens hoopt dat de provincies gaan samenwerken.

Limburgse producties naar Film Festival

Tijdens het Nederlands Film Festival (21 tot en met 30 september, Utrecht) zijn liefst drie korte films te zien zijn uit de talentontwikkelingsprogramma’s van CineSud Talent en Masterplan Filmtalent.

Euregionale Filmdagen rond Limburgse film in Heerlen

Filmplatform Cinesud komt in januari met de Euregionale Filmdagen. Een weekeinde lang wordt in Heerlen de Limburgse film centraal gesteld met workshops, vertoningen en de uitreiking van vier filmprijzen.

Vijf Cinesud-films in première in Maastricht

De vijf nieuwe korte films van Cinesud Talent gaan 22 oktober in première in Lumière in Maastricht.

Korte Limburgse kinderfilm in San Diego in wereldpremière

De korte kinderfilm All There Is van de Limburgse regisseur Jeroen Mourmans gaat tijdens het San Diego International Kids' Film Festival in wereldpremière.

Film Movie
Limburgse filmmakers organiseren reizend filmfestival

Stichting Cinesud start vanaf donderdag 9 juli met Euregion Shorts, een doorlopend festivalprogramma met daarin de beste films uit de eigen regio.

Film Movie
Medeoprichter van filmplatform Cinesud is overleden

Patrick Oliemeulen (1971) is plotseling overleden. De Roermondenaar richtte samen met Elbe Stevens en Billy van den Ende het Limburgs filmplatform Cinesud op.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts